Dél-Koreában ismét 850 felhasználót tiltottak ki, –ezúttal meccseldobásért

Dél-Koreában ismét 850 felhasználót tiltottak ki, –ezúttal meccseldobásért

Jó látni, hogy a Blizzard reformok működnek. 

A Blizzard tavaly keresztes hadjáratot hirdetett a nem megfelelő viselkedésű játékosok ellen, melynek keretein belül bekerült a report rendszer a játékba. A stúdió szerencsére nem állt meg itt, és folyamatosan finomítanak a funkción, –ráadásul a játékélmény javításának érdekében bevezették az endorsement és a csapattárs keresőt is, hogy kontrollálni tudjuk, kikkel szeretnénk csatába vonulni. A reformok egyébként úgy tűnik működnek, mivel Dél-Koreából rendszeresen kapunk jelentéseket arról, hogy hány játékost szankcionált a Blizzard. Legutóbb például több mint 13 ezer játékos ellen léptek fel, –ha kíváncsiak vagytok a részletekre, az alábbi cikkünkben tudjátok azokat megtekinteni. 

Koreában több mint 13 ezer toxik játékos ellen lépett fel a Blizzard

A felhasználókat nem megfelelő ingame és voice chat használat miatt szankcionálták.

Nos, nemrég ismét jó hírek érkeztek a félszigetről, ugyanis az OverwatchKR egyik munkatársa, Naeri közzétette, hogy újabb 850 játékost tiltottak ki, ezúttal meccseldobásért. Az eredeti bejegyzést egy Blizzard alkalmazott tette közzé a Battle.net fórumon, és –akárcsak korábban– minden felhasználót megneveznek benne. 

나에리의 오버워치 정보 on Twitter

오버워치 고의적인 게임 패배 계정 제재 안내 9월 14일 오버워치에서 고의성이 있다고 판단되는 게임 진행 방해 행위 및 고의적인 게임 패배로 850개 계정을 정지 시켰습니다. September 14 in Korea Overwatch 850 accounts were banned due to deliberate game defeat. https://t.co/eysLBJbKuU

Most joggal kérdezhetitek, mi a pláne abban, ha a világ másik oldalán kitiltanak közel ezer játékost? Nos, az ehhez hasonló riportok azt tükrözik, hogy a Blizzard valóban foglalkozik a játék megtisztításával és a nem megfelelő viselkedésű játékok elleni harccal. Reméljük, egy nap a stúdió eljut arra a pontra, hogy az ilyen jelentéseket az európai szervereken is bevezetik, –és végrevkicsit mi is megnyugodhatunk, hogy valóban történik valami a már említett keresztes hadjáratban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!