A Valve frissítette a védelmet, egy bunkó csalás azonban mégis terjed

A Valve frissítette a védelmet, egy bunkó csalás azonban mégis terjed

Egy kimutatás szerint sajnos a meccsek 12%-ban található csaló, pedig a Gosu.AI és a Valve is igyekszik fejleszteni az anti-cheat rendszerét.

Redditre került fel az a poszt, melyben felhívták a figyelmet arra, hogy egy újfajta csalással ki lehet dobni a csapattársakat, ezáltal pedig gyorsan véget érhet a mérkőzés. Sokan vannak ugyanis olyanok sajnos, akik már a pickek után eldöntik magukban, hogy ezt nem lehet megnyerni, így gyors megoldásként –a meccs lejátszása helyett– egy ilyen módszerhez nyúlnak.

Ráadásul a Youtubera felkerült videó elég reklám szagú, ugyanis be is mutatják akció közben a program működését. A legdurvább benne, hogy teljes menürendszerrel van felvértezve, –szóval nem kevés opcióval rendelkezik, és mi az úgy nevezett Crasher menüpontot működés közben is megnézhetjük. Miután bekapcsolják szimplán egymás után a csapattársak disconnectelnek a játékból, –ami valljuk be, ha nem tudnánk miről van szó, akkor is leesne, hogy nem a véletlen műve.

A videó többi részében további infokat is megtudhatunk, hiszen az ellenfél skilljeit is meg lehet nézni, hogy mit választott, de Roshan pontos újraéledésének idejét is megmutatja.

Sajnálatos módon egyre inkább úgy tűnik, hogy a Dota 2-ben is kezd elharapózni a csalások használata. Dacára a Gosu.ai anti-cheat, –valamint a Valve fejlesztett védelmi rendszerének–, mondhatni a meccsek 12%-ban biztosan van egy csaló. A kiadó legutóbb már megosztotta a közösséggel, hogy dolgoznak az ügyön és igyekeznek frissíteni a játékot ilyen szempontból is, de úgy tűnik a hackerek mindig egy lépéssel előttük járnak. Ha bárki találkozik ilyen vagy hasonló helyzettel, igyekezzen jelenteni, –ezzel is segítve Gabenék dolgát.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!