Franciaország szinte átgázolt a mezőnyön az Overwatch World Cup utolsó csoportkörében

Franciaország szinte átgázolt a mezőnyön az Overwatch World Cup utolsó csoportkörében

A házigazdák nem kíméltek senkit, és csoportelsőként jutottak tovább a rájátszásba. 

A Blizzard idén is megrendezi az Overwatch World Cup-ot, ahol összesen 24 nemzet méri össze tudását. A versenysorozat harmadik, Bangkoki csoportkörében Kína és Ausztrália dominálta a meccseket. Meg kell említenünk Dániát is, ugyanis a válogatott nagyon szépen teljesített: csak kicsivel maradtak le a továbbjutó helyekről. Ha esetleg lemaradtatok volna az eredményekről, azokat az alábbi cikkünkben tudjátok megtekinteni. 

Izgalmas meccsekkel zárult az Overwatch World Cup bangkoki csoportköre

Uacute;jabb két válogatottal bővült a BlizzCon-os rájátszás.

Az Overwatch World Cup utolsó csoportkörét előző hétvégén tartották Párizsban, ahol a házigazda Francia válogatott mellett az Egyesült Királyság, Hollandia, Olaszország, Németország és Lengyelország küzdött meg a rájátszásba való továbbjutásért. Már az első nap után látszott, hogy a Franciák és a Britek nem viccelnek, mivel nagyon meggyőző teljesítményt nyújtva minden meccsüket megnyerték. A második versenynap sem alakult másként:a két válogatott tovább menetelt, –habár a Németek elég durván megizzasztották az avecle6-et, a franciáknak így is sikerült behúzniuk a győzelmet 3-2 arányban. Az utolsó napra nem maradt más kérdés, hogy a két veretlen alakulat összecsapása milyen eredménnyel fog zárulni. Nos érdekes módon a hazaiakat annyira feltüzelte az őket ünneplő tömeg ovációja, hogy nem kegyelmeztek a szigetország válogatottjának és 4-0-ra nyerték meg a találkozót. 

A BlizzCon-ra tehát a Francia és az Egyesült Királyság csapata jutott tovább, –ráadásul az esemény végén a versenysorozat kommentátorai kisorsolták a rájátszás ágrajzát is, ami a következő képen alakul.

Overwatch League on Twitter

The Top 8 matchups are set for the #OWWC2018 @BlizzCon! Learn more here: https://t.co/2ViYXCwKSv

A hétvégi teljesítményük alapján a franciák esélyesek Kanada ellen, Kína pedig lazán fogja majd búcsúztatni Finnországot. A másik ágon az Egyesült Államok könnyedén küldi majd ha a briteket, Dél-Korea pedig meg sem izzad majd Ausztrália ellen. Az elődöntőben a Franciák –ha csak picivel is–, de megverik majd Kínát, a koreaiak pedig megsemmisítő vereséget mérnek a tengerentúli válogatottra. A döntőt így Franciaország és Dél-Korea fogja játszani, ahol megtörténik majd a harmadik címvédése az ázsiai csapatnak. Persze ez csak a hirtelen összerakott véleményem, –és mivel az Overwatch-ról van szó, bármi megtörténhet. 

Ti kinek drukkoltok egyébként a Top8-ban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!