A Newbee állítólag pénzügyi nehézségekkel küzd, melyben a kínai alvilág is érintett

A Newbee állítólag pénzügyi nehézségekkel küzd, melyben a kínai alvilág is érintett

Lehet, hogy nagy a baj, de az is lehet, hogy tényleg simliskedett a Newbee tulajdonosa az elmúlt években, –és most ráfázott.

A napokban a VPEsports kiadott egy cikket, amelyben azt állították, hogy a Newbee e-sportszervezet ismét pénzügyi problémákkal küzd. Ez pedig odáig fajult, hogy más kínai együttes vezetői kiteregették az ügyet nyilvános megszégyenítés céljából, ezzel pedig azt szeretnék elérni, hogy Yue Wang –a Newbee tulajdonosa– végül megfizesse a tartozását mindenki felé.

Ez a kényes sztori mindössze néhány nappal ezelőtt jelent meg, mikor is a Vici Gaming mögött álló befektetők egyike, Chen Qing, a következőket írta a kínai szociális média oldalra (Weibo):

"Ne ess át a ló túlsó oldalára @Yue Wang. Azonnal válaszolj nekem a WeChat üzenetemre."

Erre a posztra adott válaszban az Invcitus Gaming tulajdonosa –Sicong Wang– arról számolt be, hogy Qing nem az egyetlen, akinek tartozik, és a többi hitelező elsőbbséget élvezne. A VPEsports cikk szerint ez a következménye annak, hogy a Newbee befektetője a kínai alvilágtól kölcsönzött bizonyos mennyisésgű összeget. Persze erre egyetlen közvetlen bizonyíték sem utal, és nem is írtak róla részletesebben, –ezért ezt az információt érdemes fenntartásokkal kezelni egyelőre.

Nem ez az első alkalom, hogy Yue Wang és a Newbee pénzügyi nehézségekkel néz szembe. Miután 2017-ben nem fizette ki rendesen munkásait a Newbee anyavállalatának, a LanYou munkatársainak feljelentései hatására 6 hónapig börtönbe zárták. Emellett a hercehurca az lett, hogy végül a tartozás 60%-át odaadta a károsultaknak.

Mindezek mellett, úgy tűnik, hogy a Newbee továbbra is normálisan működik. A mai napon egyébként felfedték az Intel-el kötött szponzori szerződésüket, így lehetséges , hogy az anyagi gondok jobban fel lettek fújva, mint az első kiszivárogtatták. Alternatív megoldásként ez a megállapodás megadhatja a szervezetnek azt a pénzt, amelyet a hitelezőknek kell kifizetnie először. Hol vannak már a 2014-es The International győzelemmel járó dollárok, kérdezhetnénk jogosan, –bár abból is kitudja mennyi jutott a vezetőségnek és a játékosoknak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!