Mi lesz az MNEB-be bejutó csapatokkal a selejtezők után?

Mi lesz az MNEB-be bejutó csapatokkal a selejtezők után?

Januárban indul a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonja.

Javában zajlanak az MNEB selejtezői, három játékban –PUBG-ben, CS:GO-ban és HS-ben már a rájátszás pörög, ami azt jelenti, hogy hamarosan tudni fogjuk, melyek azok a csapatok és játékosok, akik indulhatnak a jövő évi ligában! Jövő héttől pedig jön a League of Legends, valamint az R6S selejtezője, ha még nem jelentkeztetek oda, akkor itt tegyétek meg mindenképp! A selejtezőknek lesznek offline döntői is, –méghozzá az őszi PlayIT-en–, november 17-én és 18-án, ahol a kvalifikációk legjobbjai küzdenek majd meg egymással.

De mi az az első szezon?

Az MNEB célja, hogy egy olyan versenysorozatot hozzon el a magyar csapatok és játékosok számára, amely hosszú távon, folyamatos versenyzési és megjelenési lehetőséget biztosít nekik. Magyarországon eddig sokkal inkább az egyszeri versenyek voltak a jellemzőek a nagyobb gaming vonatkozású rendezvényeken, de ezek (1-2 kivételtől eltekintve) nem segítették a hazai szervezetek fejlődését, potenciális új szponzorok bevonódását az e-sport világába. 

Az MNEB épp ezen változtat: az őszi selejtezőket követően, 2019 januárjában elindul az MNEB első szezonja, amely a hagyományos sportokban már jól ismert ligarendszert követi majd. E szerint, a különböző játékokban a csapatok és játékosok egy előre meghatározott menetrend szerint, hétről-hétre játszanak majd egymással online, a mérkőzéseken elért eredményeikért pedig pontokat gyűjtenek, (hasonlóan pl. az ESL Pro League-hez, vagy az EU LCS-hez), a mérkőzéseket pedig folyamatosan élőben közvetítjük majd, ami rendszeres tartalmat és megjelenést jelent majd a csapatok és játékosok számára. Az alapszakasz kb. március végéig tart, ezt követően következik a rájátszás, ahol már egyenes kiesésben megy a küzdelem. A rájátszás végén, egy gigászi döntőben dől majd el, hogy az egyes játékoknak kik a magyar bajnokai. 

Azzal, hogy egy hosszú távú bajnokságot szervezünk a csapatoknak, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a szervezetek új támogatókat vonzzanak be maguknak, hiszen számukra fontos, hogy a termékük, szolgáltatásuk vagy nevük folyamatosan megjelenjen az e-sport világában.

Hányan kvalifikálhatják magukat az első szezonba?

Az egyes játékokban, a ligába bejutók száma az alábbiak szerint alakul:

  • League of Legends: 8 csapat
  • PUBG: 16 csapat
  • Hearthstone: 16 játékos
  • Rainbow 6: Siege: 8 csapat
  • CS:GO: 8 csapat

Ebben a kvalifikációs döntő csak egy állomás, ahol a selejtezők legjobbjai küzdenek. Tehát pl. CS:GO-ban a kvali két legjobbja jut ki a PlayIT-re, de az első 8 csapat jut be a ligába.

November vége és január között felkészülési időszak van, ennek menetéről, az ez alatt esedékes feladatokról minden bejutó csapatot és játékost külön értesítenek majd a szervezők. Ne maradj le az MNEB kapcsán semmiről, kövesd a bajnokság Facebook oldalát!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!