Kiborult a bili: irdatlan mennyiségű pénzzel tartozik a GESC a közösség felé!

Kiborult a bili: irdatlan mennyiségű pénzzel tartozik a GESC a közösség felé!

Amikor az ember már azt hinné az e-sport folyamatosan fejlődik és a szabályzásnak köszönhetően védve vannak a felek, kiderül, hogy egyes rendezvények még mindig csalni akarnak.

A Globál Electronic Sports Championship állítólag még hónapokkal később is több, mint 750 000 dollárral tartozik az eseményeiken résztvevőknek, –derül ki a játékosok, csapatok, elemzők és ügynökségek által írt nyílt levelekből.

Az egyik üzenetben, melyet a Team Secret ügyvezető igazgatója, Matthew Bailey osztott meg a Twitteren, azt állította, hogy a DOTA 2 versenyek kapcsán még mindig nem kapták meg a pénzüket a márciusban tartott GESC Indonézia és a májusban rendezett a GESC Thaiföld után. A szervezők már rég túllépték a Valve és a GESC által meghatározott 90 napos kifizetési határidőt.

Továbbá, a Code Red Esports, a Layerth és számos másik vállalat és magánszemély maradt pénz nélkül a rendezvény után hónapokkal, –csakúgy, mint az adásban megjelenő személyek és a többi részlegen dolgozó független vállalkozó sem.

Mások is posztoltak, miután egy bizonyos dokumentum is világot látott, melyben azt állítják, hogy Paul "Redeye" Chaloner a GESC vezérigazgatójának, Oskar Fengnek a következő projektjében (Project Hero) e-sport tanácsadóként kapott szerepet. A Code Red Esports ezért szintén megszólalt és tagadta az alábbi állítást, hiszen Paul még csak nem is hallott erről az ötletről, ráadásul velük szemben is több tízezres adósságuk van.

Az első levél ötletgazdái már többször próbálták követelni a fizettségüket, még magával Fenggel is beszéltek személyesen. Ennek hatására biztosították őket, hogy az tartozásukat szeptember végére rendezik, de ezt az ígéretet nem teljesítették.

Sokan a megkárosított felek közül október 31-ét jelölték meg, mint végső határidő. Még nem kaptak tájékoztatást a GESC-től vagy Fengtől, és úgy vélik, valószínűtlen, hogy bármi is változik a hónap végével. Pont emiatt döntöttek úgy, hogy nyilvános levelet tesznek közzé, melyet egyfelől figyelmeztetésnek is szánnak a közösség felé, ne dolgozzanak a GESC-el a jövőben és a Valve-ot is bevonták.

A GESC még nem adott semmilyen választ az őket ért vádakra és a napokban nyilvánosságra hozott levelekkel kapcsolatban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!