Hogyan működnek majd az új kártyák #2: Peter Whalen ismét válaszolt

A Rastakhan's Rumble eddig bejelentett új lapjai továbbra is rengeteg kérdést hordoznak magukban. Peter Whalen és a fejlesztők alig győzik megválaszolni őket!

Az előző cikkünkben több lap is szóba került, de a további kérdések fogalmazódnak meg napról napra a játékosokban. Pontosan hogyan működnek majd az új lapok? Peter Whalen és csapata igyekszik eloszlatni minden kételyt.

Hogyan működnek majd az új kártyák: Peter Whalen válaszolt

A Rastakhan's Rumble új mechanikái nem egyértelműek minden esetben. Peter Whalen válaszolt a játékosok kérdéseire!

Ismét az Immortal Prelate került a középpontba, de Zul'jinról és más kártyákról is esett szó a Twitteren.

Sina_SugarFree kérdése: Mi történik, ha a Corrpution megöli az Immortal Prelate-ett?

Peter Whalen: A Corruption elpusztítja magát és ezzel az Immortal Prelate-et, de nem örökre. Ugyanúgy visszakeveri magát a Paladin lap a pakliba.

Sina_SugarFree kérdése: De mi van akkor ha a Corruptionnel célzott Immortal nem a varázslat miatt hal meg, akkor rajta marad a Corruption képessége?

Peter Whalen: Ez már sokkal bonyolultabb kérdés. A Corruption effekt eltűnik az ellenfél körével legyen az az asztalon, vagy a pakliban, de előfordulhat, hogy felhúzzuk az Immortalt még abban a körben, amiben meghalt és rajta volt a Corruption hatás, ekkor bizony az ellenfél következő körének elején ugyanúgy elpusztul majd a lényünk.

SolideusSolideus kérdése: Hogyan működik a Divine Shield az Immortal Prelate-tel? Ha a Divine Shield lekerül róla, mielőtt meghalna akkor, ha újra kijátszom nem lesz rajta ez az erősítés? Ugyanez az effekt, ha visszakeverem a Baleful Bankerrel a pakliba, vagy a Desperate Sand után újra feléled az Immortal?

HS_Liv válasza: Ha a Divine Shieldet feltörik, akkor a következő kijátszáskor már nem kapja meg az Immortal a pajzsot. Ugyanakkor, ha a Shadow Word: Pain öli meg, vagy a Brawl, akkor a Divine Shield rajta marad a következő kijátszáskor is.

jdurica válasza: Pontosan! A Divine Shieldet nem kapod vissza, ha valahogy leütötték róla. Továbbá csak akkor maradnak meg az erősítések az Immortalon, ha csak és kizárólag a saját Deathrattle effektje miatt kerül vissza a paklinkba. A Baleful Banker és a Desperate Hands minden plusz képesség nélkül keveri vissza, vagy éleszti fel újra az Immortalt.

zxwwwwwww kérdése: Hány Hero Cardot kapunk a Rastakhan's Rumble-ben? Zul'jin lesz az egyetlen?

Peter Whalen: Egyetlen egy Hero Card lesz majd a kiegészítőben. Ez Zul'jin, amit a Hunter kap majd meg.

Imik kérdése: Ez a Savage Striker elég gyengének tűnik. Milyen pakliba férhet majd bele?

Peter Whalen: A Savage Striker találhat maga mellé olyan lapot, vagy lapokat, amikkel együtt megtalálhatja a helyét. Ez egy 2-ért 2/3, ami önmagában nem rossz stat, ezért nem kell túl nagy plusz érték, hogy egy jó kártya váljon belőle. Elég csak a Medivh's Valet-re gondolni, ami hasonló értékekkel rendelkezik.

Ben Hearthstone kérdése: Az eddigi összes egy célpontot erősítő kártyán szerepelt a "random" szó. A Spirit of the Baten azonban nem szerepel. Ez azt jelenti, hogy mi szabhatjuk meg a kezünkben melyik lény kapja a +1/+1-et?

Peter Whalen: Igen, a korábbi lapokon ott szerepelt ez a szó, azonban egyszerűen helyhiány miatt nem fért fel a Spirit of the Bat képességének leírásába a "random" szó. Ettől függetlenül véletlen módon hat majd a kezünbek lévő lényeinkre.

Imik kérdése: A Surrender to Madness hova passzol majd? Nagyon rossznak tűnik, hogy gyakorlatilag egy kör alatt adsz az ellenfélnek három Wild Growth-nak megfelelő értéket.

Peter Whalen: A Surrender egy furcsa kártya. Ez egy olyan lap, amit ki kell tapasztalni és utána nagyon király dolgokra lehet képes. Én úgy gondolom, hogy nem a harmadik körben akarod kijátszani ezt a varázslatot, de ha 10 mana után rakod ki, akkor az a pár mana hátrány irrelevánssá válhat a +2/+2-vel szemben.

Várhatóan még több kérdésre kaphatunk majd választ a következő napokban. Egyelőre csak néhány lapot mutattak be, de ennek ellenére záporoznak a kérdések a fejlesztők felé.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!