Őrültnek nevezik és szexuális zaklatással vádolnak egy korábbi menedzsert!

Őrültnek nevezik és szexuális zaklatással vádolnak egy korábbi menedzsert!

Az amerikai Dota 2 veterán Samuel "Sammyboy" Anderson, aki jelenleg a Team Vendetta játékosa -, meglepő sztorival állt elő, ugyanis korábbi edzőjét Chase "Loomdun" Stearns-t szexuális zaklatással vádolja.

Loomdun nem kevés helyen fordult már meg pályafutása során, volt tagja a Cloud9, Digital Chaos és a Final Tribe együttesének is. Ennek ellenére a Vendetta carry játékosa, Sammyboy súlyos váddal illette, melyről bizonyos részleteket meg is osztott. A DreamLeague S10 Minor kvalifikáció előtt invitálta meg a csapattársait és edzőjét otthonába, mondván ez a bootcamp jót tenne a csapatnak a felkészülést illetően. Pénzügyi gondok miatt viszont mindössze egyetlen ember jelent meg nála, Loomdun. Egy hétig tartott volna a dolog, de mint kiderült további heteket töltött Sammynél edzője.

Képtalálat a következőre: „dota 2 sammyboy”
Sammyboy

“Nekem akarok belemenni a részletekbe, legyen elég annyi, hogy szexuálisan zaklatott a saját házamban a lakótársaim előtt. Szóval nem könnyű erről nyíltan beszélnem.”

Megkérte a szobatársait is, hogy minden alkalommal mikor edzője becsukja az ajtót, akkor ők jöjjenek és nyissák ki. Ráadásul hiába magyarázta neki, hogy heteroszexuális, mindig meg akarta győzni őt Loomdun az együtt alvásról.

Az elhangzottak alapján többen is Sammyboy védelmébe keltek, megszólalt Loda...

...és Blitz is:

"Loomdun tényleg őrült. Mindig azt állítja mindenkinek, hogy miatta nyert a Team Liquid TI-t, közben meg mindenhonnan elbocsátották, mert senki nem bízott benne, és sokszor próbálta Misery-t meggyőzni, hogy engem kirúgjanak (ez a Digital Chaosos időszakra utal - a szerk.). 100.000 dollár előleget kért, és az összes jövőbeni nyeremény 10%-át cserébe "TI győztest farag a DC-ből és az összes problémát megoldja". Ráadásul véletlenszerűen betalálta a barátaimat, és hiába szólták le ő csak folytatta a dolgot. A fickó egyike a Dota 2 legrosszabb alakjainak, körülbelül 100-szor figyelmeztettem róla Gunnar-t, hogy a srácnak komoly problémái vannak (a Vendetta egy másik játékosa - a szerk.)."

Loomdum
Loomdun a kép jobb oldalán látható

Loomdun persze nem akarja hagyni magát, Reddit-re ki is rakott egy posztot, amit azóta szerkesztett:

"Kedvelem Sammy-t, igen. Viszont amit mondott, az bizony egy erőteljes túlreagálása a dolgoknak. Egyúttal mélyen elnézést kérnék, ha kényelmetlenül érezte volna magát a közelemben. Az eredeti poszt úgy hangzott, mintha gyűlölettel teli lettem volna, pedig valójában csak a félelem mozgatott. A vádak azonban nem igazak, és még ennél is jobban fáj, hogy más emberek a velem kapcsolatos személyes ellentéteiket egy ilyen szituációnál használják fel és támadnak be."

Nehéz lesz hinni az úriembernek, hiszen tényleg egyre többen szólalnak fel az ügyben. Többek közt Bonnie - Per Anders “Pajkatt” Lille - barátnője is tweetelt erről a dologról. Sok Dota 2-es eseményen dolgozott tolmácsként, kisebb rendezvényektől egészen a Valve által szervezettekig:

"Istenem, végre úgy döntött, hogy beszél róla! Feltűnt a DC-s időkben, hogy Loomdun gyanúsan viselkedik, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen aljas dologra is képes. Sajnálom, hogy vele kellett együtt dolgoznod Sammyboy."

A Vendetta néhány másik játékosa is megnyílt és megerősítették Sammy sztoriját. Ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy a csapat magja együtt marad és folytatják a versengést ezen a néven. Hogy Loomdunnal ilyen vádak után mi lesz? Azt talán a Valve vagy más szerv eldönti majd. Az egyszer biztos, hogy ilyen alakokra sem a Dotának sem az e-sportnak nincsen szüksége.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!