A Brigitte és Doomfist nerf, illetve a McCree és Bastion is buff megérkezett a tesztszerverre!

A Brigitte és Doomfist nerf, illetve a McCree és Bastion is buff megérkezett a tesztszerverre!

Bónuszként a fejlesztőcsapat ráadásul változtatott egy kicsit Soldier:76-on és Torbjörnön is. 

Néhány nappal ezelőtt hatalmas visszhangot vert a hír, miszerint a Blizzard végre gyengíti a rendkívül sokat kritizált Doomfistet, illetve kis buffal erősítik McCreet illetve Bastiont. Meglepetésre még ezt is tudta tetézni a stúdió, ugyanis a fejlesztő csapat oszlopos tagja, Geoff Goodman a battle.net fórumon elhintette, hogy Brigitte is komoly nerfet kap majd a következő tesztszerveres frissítéskor. 

Brigitte is komoly nerfet kap a következő PTR frissítéskor

Az Overwatch egyik legmegosztóbb karakterének számító Brigitte-re rá is fér egy kis gyengítés.

Nos, a Blizzard nem is húzta sokáig az agyunkat, ugyanis tegnap este új frissítést tettek közzé a tesztszerveren, amiben a Brigitte nerf mellett a korábban már említett Bastion, Doomfist, McCree változtatások is helyet kaptak, –ráadásul kisebb meglepetésre Torbjörn és Soldier:76 is  átalakításokon esett át. A részletek a következők:

Bastion

  • A Recon mód tárkapacitását 25-ről 35-re növelték.
  • A Sentry mód szórása maximálisan 33%-ban csökken tüzelés közben. 

Fejlesztői kommentár: "A változtatásokkal szerettünk volna egy kis offenzív boostot adni a karakternek, hogy kompenzáljuk sebezhetőségét. A cél eléréséhez megnöveltük a Recon mód tárkapacitását, a Sentry mód pedig kevésbé szór, ami lehetővé teszi a messzebb lévő célpontok gyorsabb eliminálását."

Brigitte

  • A Shield Bash képesség nem tudja már stunolni a célpontot a pajzsokon keresztül. 

Fejlesztői kommentár: "Brigitte Shield Bash képessége rendkívül erős és a legtöbb esetben nagyon nehéz védekezni ellene. Ezzel a változtatással új opciókat kínálunk a képesség körbejátszására, továbbá a pajzzsal rendelkező tankok könnyebben megvédhetik saját illetve a csapattársaik épségét."

Érdekesség, hogy a Competitive Overwatch közösség egyik tagja le is tesztelte a változtatást és arra jutott, hogy a karaktert csak akkor állítják meg a pajzsok, ha közelebbről használja a Shield Bash-t, távolabbról indulva viszont átmegy rajtuk, de nem stunol. A kísérletet az alábbi gifben tekinthetitek meg. 

ptr

Watch ptr GIF by andygmb on Gfycat. Discover more ana, mei, overwatch GIFs on Gfycat

Doomfist

  • A Rising Uppercut által okozott levegőben lévő tehetetlenség időtartamát 3 másodpercről 0.6 másodpercre csökkentették.
  • A Seismic Slam maximális távolsága 20 méterről 15 méterre redukálódott. 

Fejlesztői kommentár: "Doomfist magas mobilitása lehetővé teszi számára, hogy nagy távolságokat megtéve érkezzen, vagy éppen meneküljön el a csatamezőről. A Seismic Slam távolságának csökkentésével a karakternek így közelebb kell kerülnie az ellenfélhez, továbbá nehezebben tud majd meglógni, ha forró lenne a lába alatt a talaj. Mindemellett belátjuk, hogy a Rising Uppercut által okozott kontroll egy rendkívül frusztráló mechanika a játékosok számára, de úgy hisszük, a változtatással sikerült megtalálnunk a középutat, –nem csak a célpontok, de a Doomfist játékosok számára is."

McCree

  • A Fan the Hammer képesség lövedékenkénti sebzését 45-ről 55-re növelték.

Fejlesztői kommentár: "McCree Fan the Hammer képessége nem feltétlenül volt olyan hatékony a nagy életerővel rendelkező karakterekkel szemben, mint szerettük volna. A sebzés növelésével a hős sokkal használhatóbb lesz ezen célpontok ellen a közelharci szituációkban." 

Soldier:76

  • A Tactical Visor alatt kilőtt Helix Rocketek már nem célozzák be automatikusan a célpontot. 

Fejlesztői kommentár: "A képesség használata alatt ugye Soldier nem téveszt célt, azonban a Helix Rockets utazó ideje miatt előfordult, hogy eltévesztettünk vele egy messzebb lévő célpontot. A változtatással már szabadon adhatunk prioritást a rakétáknak, miközben az elsődleges tüzeléssel továbbra is automatikusan lőhetjük a célpontokat."

Torbjörn

  • A Molten Core másdopercenkénti sebzését 130-ról 160-ra növelték.

Fejlesztői kommentár: "A Molten Core által kreált lávatócsákkal leginkább egy terület lezáró képességet szerettünk volna adni a karakternek, –azonban nem vagyunk megelégedve az ulti fenyegető erejével, mivel a sebzése nem volt elég, legalábbis eddig." 

A hősváltoztatások mellett egyéb bugfixek is érkeztek a frissítéssel, ha kíváncsiak vagytok a részletekre, azokat a hivatalos Battle.net posztban tudjátok megtekinteni. 

Nektek egyébként hogy tetszenek ezek a nerfek és buffok? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!