Egyszerűen fenomenális a Battlefield 5 4K felbontásban!

Egyszerűen fenomenális a Battlefield 5 4K felbontásban!

A cikkünk a Battlefield V optimalizációval foglalkozik, valamint a játékkal, hogy miként fut 4K felbontásban egy esetleges gyengébb gépösszeállítással.

Számos videó került fel a világhálóra arról, hogy a Battlefield V nem csak Full HD-ban fut gyönyörűen, hanem 4K felbontással is kipróbálhatjuk egy viszonylag "gyengébb" gép konfigurációval.

Battlefield V és a Ray Tracing: az eredmények nem túl bíztatóak

A Ray Tracing technológia hatalmas dobása lehet az Nvidianak, de egyelőre még nem képesek a legjobb videokártyák sem kihasználni. Battlefield V alatt tesztelték az RTX kártyákat!

Az alábbi videón látni fogjátok, hogy nincs szükség az RTX szériás videókártyákra, elég hozzá egy GTX 1080 Ti is (vagy akár a 1070-es széria is bár akkor az FPS-ünk látja kárát). Az RTX-es kártyák mellett jelenleg egyedül a Ray Tracing technológia szól, ami még nem egészen kiforott, ugyanis elég sok fps-t veszítünk vele ha bekapcsoljuk. Több fórumon is olvasható, hogy jelenleg nem játszható még a valós idejű ray tracinggel 4K felbontásban egy játék sem, maximum fele annyi fps-el (erről is lesz majd bent egy videó). Nos lássuk az alábbi konfigurációt illetve a hozzácsatolt videót amit még a Battlefield V béta során készített az illető:

CPU: Intel Core i7-7700k 5.2ghz 
VGA: GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit
RAM: Jelenleg annyit tudunk, hogy egy 16GB DDR4 3600MHz-es memóriáról van szó

A következő videóban egy RTX 2080 videókártyával készült felvételt fogtok látni, igaz a RTX és a HUD ki lett kapcsolva, viszont a fix 60 FPS és a 4K grafika kárpótol mindenért minket! A látvány pazar, gyönyörűen fut a játék, nem akad, nincs fagyás. Csorgassuk hát egy kicsit a nyálunk.

Végezetül még egy videót szeretnék nektek bemutatni, ahol az RTX 2080 & RTX 2070 közötti különbséget mutatják be a Ray Tracing technológia aktiválásával. Lehet látni a különbséget és azt is, hogy jelenlegi videókártyák talán még nem elég erősek ehhez a fejlesztéshez. A videó egyébként egy 8. generációs i7-8700K processzor segítségével készült.

Talán még nem éri meg ár/érték arányban jelenleg az RTX széria az árát, azonban abban egyetérthetünk, hogy egyre jobb és szebb grafikával rendelkező játékokat kapunk ami pazar élményt nyújt számunkra. Nektek mi a véleményetek erről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!