Az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága vizsgálódni fog a Loot Boxok után

Az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága vizsgálódni fog a Loot Boxok után

Egy szenátori javaslat alapján fogják vizsgálni, hogy a ládák milyen negatív hatással vannak a gamer társadalom zömét alkotó gyerekekre. 

2018-ra több ország kormánya is hadjáratot hirdetett a Loot Boxok ellen, mondván szerencsejátéknak minősülnek és veszélyesek a zömmel fiatalok által alkotott gamer társadalomra. Sajnálatos módon a háború szimbóluma az Overwatch doboz lett, holott azokat nem csak valódi pénz elköltésével szerezhetjük be, hanem pusztán játékkal ki is farmolhatjuk, ráadásul semmilyen játékon belüli előnyhöz nem juthatunk belőlük, mint mondjuk a Battlefront esetében. Néhány hónapja odáig fajult a helyzet, hogy Belgiumban be is tiltották a ládák megvételét, a Blizzard pedig nem szeretett volna szembe menni az ország törvényeivel. 

Most újabb fordulat következett be az ügyben, ugyanis a Polygon értesülései szerint New Hampshire szenátora, Maggie Hassan kérvényt nyújtott be az Egyesült Államok kongresszusának, hogy vizsgálják meg a loot boxok témáját és azok hatásait a gyerekekre. A javaslatot el is fogadták és az üggyel az ország Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága fog majd foglalkozni. A szenátor egyébként az alábbiakat nyilatkozta a meghallgatáson.

"A loot boxok a videojáték-ipar védjegyévé váltak és manapság már megtalálhatóak az egyszerű mobilos játékokban és nagy költségvetésű kasszasikerekben is. Az egyik legfrissebb kutatás alapján az ágazat 2022-re 50 milliárd dolláros bevételt fog termelni a gyártóknak, és a gyerekek különösen veszélyeztetettek az ügyben, mivel hajlamosabbak valódi pénzt költeni a játékokon belül. "

A Polygon egyébként megkereste az Entertainment Software Association-t (ők képviselik a kiadókat a politika szférában) is a történtek miatt, amire az alábbi kommentet kapták válaszként az ügy kapcsán.

"A loot boxok csupán olyan elemek, amikkel a felhasználók fokozhatják a videojátékok által nyújtott élményt. Ellentétben a több helyről érkező állításokkal, a ládák nem minősülnek szerencsejátéknak, mivel nincs értékük a való életben, továbbá megvásárlásuk csupán opcionális. Összességében csupán plusz adalékai a játékoknak és legtöbb esetben semmilyen előnyhöz nem juttatják azokat, akik megvásárolták őket."

A körülmények tekintetében van miért aggódnunk Overwatch játékosoknak, mivel a vizsgálat eredményének függvényében beiktatott szövetségi törvény nagy hatással lehet az általunk megszokott loot box rendszerre. Jobb esetben csak úgy járna a játék, mint a hollandoknál, rosszabb esetben azonban teljesen átalakítanák a jutalmazási rendszert és mondjuk kapnánk egy Battle Pass-t, amihez az Activision Blizzard előbbi tagját ismerve nem feltétlenül jutnánk hozzá ingyen. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!