Íme 5 Overwatch profi, akit bannoltak már más játékokból

Íme 5 Overwatch profi, akit bannoltak már más játékokból

Egyeseket csupán csalásért, míg másokat elfogadhatatlan viselkedésükért tiltottak ki időlegesen, vagy akár véglegesen. 

Az Overwatch 2016-os indulása új lehetőséget adott az olyan profik számára, akik korábban már letették a névjegyüket más játékokban is. Ebből adódóan ha végigmegyünk az Overwatch League vagy Contenders csapatokon, könnyen belefuthatunk olyan nevekbe, mint például a jelenleg Boston Uprising-os Noh "Gamsu" Yeong-jin, aki a Fnatic League of Legends csapatának is tagja volt még 2016-ban. A váltás sok esetben azért történt egyébként, mert nem voltak megelégedve az adott játék kompetitív szférájával, vagy a közösség már végnapjait élte, rosszabb esetben valamilyen hibát követtek el és kitiltották őket, –szóval inkább tiszta lappal szerettek volna nekivágni a profivá válás útjának. 

Utóbbiak közül van pár kirívó eset, akik nem csak hibáztak, de komoly szabálysértést követtek el, –legyen szó akár nem megengedett segédprogram használatról vagy profihoz nem méltó viselkedésről. Az alábbiakban összeszedtünk nektek 5 profi Overwatch játékost, akiket cselekedeteikért részben, vagy végérvényesen is kitiltottak korábbi játékukból. Vágjunk is bele a listába!

Andrej "babybay" Francisty - San Francisco Shock

A San Francisco Shock DPS játékosa e-sport karrierjét még a hazánkban kevésbé ismert CrossFire FPS-ben kezdte, idővel azonban átváltott a Counter Strike: Global Offensive-re. Akkoriban a "flex" nicknevet használta, teljesítményéről azonban sem sok minden maradt fenn az utókornak, kivéve azt az esetet, amikor az ESP csapat tagjaként egy kisebb tornán élő adásban kapta meg a VAC bant csalásért. Érdekesség, hogy babybay csak beugrós volt abban az alakulatban és csapattársai egyáltalán nem tudtak arról, hogy tiltott segédprogramokat használna. 

Timo "Taimou" Kettunen - Dallas Fuel

Taimou mindig is híres volt szabadszájúságáról illetve kicsit agresszív stílusáról, –és ha emlékeztek még, az Overwatch League első szezonjában ő is kapott egy kisebb, 1000 dolláros büntetést homofób megjegyzése miatt. Nos, annak ellenére, hogy pár éve már hírbe hozták a játékost illegális programokkal, mégis azért került fel listánkra, mert még 2012-ben 1 éves kitiltást kapott az European Team Fortress League-ben, mivel a hivatalos indoklás szerint többször zaklatta játékostársait a nemzetiségük miatt, nem megfelelő névválasztással sértegette a terrorista támadások áldozatait, továbbá figyelmen kívül hagyta az adminok többszöri figyelmeztetését. 

Do-hyeon "Pine" Kim - New York Excelsior

Pine hatalmas hírnévnek örvend az Overwatch League rajongók körében, azonban múltjának van több fejezete is, ami nem feltétlenül jutott el a nyugati rajongótáborhoz. Első körben a játékos VAC bant kapott CS:GO-ban is és TF2-ben is illegális programok használata miatt, továbbá részese volt egy 2017-es botránynak, ahol nyilvánosságra kerültek régi chatszobás beszélgetései, melyben profihoz nem méltó módon viselkedett, továbbá egy Koreában tabunak számító politikus öngyilkosságával viccelődött. A téma annyira érzékenyen érinti az ország társadalmát, hogy az azzal poénkodókat megbélyegzik, -és Pine még örülhet, hogy folytathatta karrierjét. 

Yeon-oh "Fl0w3R" Hwang - New York Excelsior

A 2017-es Overwatch World Cup csodagyerekének számító Fl0w3R-nek is legalább annyi vaj van a fején, mint Pine-nak, mivel csalásért őt is kitiltották CS:GO-ból és TF2-ből egyaránt, ráadásul szintén részese volt a fent már említett botránynak, csak nem egy tabuval viccelődött, hanem nem megfelelő kifejezéseket használt több népcsoportra is. Mindemellett tagja volt annak a csapatnak, akik csalással vádolták és komolyan megfenyegették Kim “Geguri” Se-yeon-t, akinek ez után a Blizzard képviselői előtt kellett bizonyítania ártatlanságát. A hatóságok természetesen kivizsgálták az esetet, azonban Fl0w3R-t felmentették az ügyben a bizonyítékok hiánya miatt. 

Keven "AZK" Larivière - Visszavonult, korábban Team Liquid

AZK neve sokak számára nem csenghet ismerősen, hiszen már visszavonult a profi Overwatch-tól, esete azonban annyira érdekes és megdöbbentő, hogy mindenféleképpen szerettem volna feltenni a listára. A játékos alapvetően CS-vel foglalkozott karrierje során, azonban 2014-ben az iBUYPOWER csapatával együtt eldobott egy meccset, amiért nagy értékű fegyver skineket kapott viszonzásul. Mindezért 2015-ben a Valve örökre eltiltotta őket, két évvel később azonban az ESL a közösség nyomására részleges amnesztiát adott, így elindulhatnak már olyan versenyeken, mint az ESL Pro League vagy az ESL One. A körülmények miatt AZK fel is hagyott az Overwatch-csal és otthagyta a Team Liquid csapatát, hogy visszatérjen a gyökereihez és ismét CS-vel foglalkozhasson. 

Habár az információ hiány miatt nem fértek fel a listára, mindenféleképpen érdemes még megemlíteni az ex San Francisco Shock-os André "iddqd" Dahlström-öt, illetve az Atlanta Reign két frissen igazolt játékosát Daniel "dafran" Francesca-t és Ilya "NLaaeR" Koppalov-ot is, akiket szintén CS:GO-ból tiltottak ki, –a pletykák alapján nem megengedett segédprogramok használata miatt. 

Ti gondoltátok volna, hogy ezek a sztárjátékosok ilyen sötét múlttal rendelkeznek? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!