Döntött a Valve: Bannolják Kukut a Majorről és a TNC is pontokkal fizet

Döntött a Valve: Bannolják Kukut a Majorről és a TNC is pontokkal fizet

Egészen eddig nem szólalt meg a kiadó a rasszista vádakkal illetett játékos ügye kapcsán, azonban az elmúlt 24 órában kiadott hivatalos közleményben tiszta vizet öntött a pohárba.

Korábban írtunk az esetről, miszerint a TNC Predator fülöp-szigeteki játékosa, Kuku pub mérkőzések során tett kijelentésével magára haragította a kínai közösséget.

Elképesztő botrány lett egy szóviccből, és ezért Kuku Major részvétele bizonytalan

TZeus | 18/12/03 14:20Valószínűleg viccnek szánták a beszólást, de a kínaiak felháborodása felszította a tüzet a Dota 2-es közösségben; egy játékos Major szereplése még mindig nem tisztázott. Az ember szeret viccelődni, azonban manapság jól meg kell gondolnia mit is mond, vagy ír le az interneten.

Ezt pedig a Valve sem hagyhatta szó nélkül. Eddig nem volt senki sem biztos mi lesz a sorsa a Kukunak, –most azonban döntés született az ügyben, a kiadó eltiltotta a Chongqing Major részvételtől, valamint a csapatát is büntetéssel sújtotta.

A Valve hosszabb posztot tett közzé, amelyben arról is szó van, hogy a TNC nem vállalta a felelősséget játékosa viselkedése kapcsán, és ez számukra elfogadhatatlan, így ők közbeléptek és bannolták Kuku-t a rendezvényről. Továbbá a stand-in kapcsán sem ússza meg simán az ügyet a szervezet, hiszen a jelenleg megszerzett DPC pontjaik 20%-át (jelen esetben ez 180) is elveszítik. A játékos eltiltás a következő tornákra nem lesz érvényben.


A DPC jelenlegi állása: a TNC-től 180 pontot levontak

Különös vonzata a történteknek, hogy a Dota 2-es közösség több ismertebb alakja, akik a kínai Major produkciójában is résztvevőknek számítanak, azt jelezték Twitteren, hogy az esetleges tiltást követően bojkottálják a rendezvényt. Többek között GranDGrant és AdmiralBulldog is tett ilyen kijelentést, –de vajon betartják-e ígéretüket? Ez valószínűleg még a jövő zenéje.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!