Cratfolási tanácsok a Rastakhan's Rumble-höz: legendary lapok

Nem könnyű eldönteni, hogy a nehezen megszerzett varázsport mire is költsétek el. Ebben próbálunk nektek segíteni!

A Rastakhan's Rumble kártyáinak erősségéről mindenki ódákat zeng, –és sajnos nem pozitív értelemben. 135 új lapot kaptunk, de egy kezünkön meg lehetne számolni, hogy melyiknek van valódi hatása a Standard formátum formálódó metájára. Ettől függetlenül el lehet gondolkodni néhány lényen, ami megérheti az 1600 dustot. Összegyűjtöttük a legígéretesebb legendary lapokat!

Kötelező craft

Meglephet titeket, de a Rastakhan's Rumble legendásai közül egy sem érdemelte ki a helyet az első Tierben. Helyettük inkább a Boomsday Project legmeghatározóbb lapját javasoljuk, ami kiválóan illik a Midrange, Control és Combo paklikba is. Mellette a Witchwood páros és páratlan mechanikáinak alapkövét gyártsátok le. Baku és Genn önmagában meghatározza a mostani metát, –továbbá azt is érdemes fejben tartani, hogy egyszerre vándorolnak át a Witchwood, a Boomsday és a Rastakhan's lapjai a Wildba, ezért pont ugyanannyi ideig élvezhetitek még a fenti legendás lapokat, mint a Loákat és a Troll hősöket!

Ajánlott craft

Kiemelkedik a szürke ködből Zul'jin alakja, mellette Oondasta is feltűnik a háttérben. A Hunter hőskártyája a Secret és a Spell verziókban is követel egy helyet magának, –annak ellenére, hogy Deathstalker Rexxart is pörgeti mindkét változat. Várhatóan a következő kiegészítőkben is érkeznek majd az újabb varázslatok Rexxarhoz, ezért Zul'jin nem tűnik rossz befektetésnek. Oondasta önmagában erősnek tűnik, de csak olyanok gyártsák le, akiknek megvan a mostani elég drága Deathrattle Hunter, vagy a szintén költséges Beast Druid. Mindkét deck hasít, –köszönhetően Oondastának–, de önmagában a lap nem sokra képes, megfelelő paklit kell köré építeni. Szerencséjére neutral legendaryként érkezett a játékba és ezért várhatóan szerepe lehet a későbbiekben is a Standard metában.

Megfontolandó craft

Undatakah jelenleg még csak próbálgatja az erejét, de a potenciál hatalmas benne, legyen szó a Shudderwock Armor Shamanról, vagy egy végtelenített sebző / feltámadós kombóról. Jan'alai az Odd Mage paklikban találta meg a helyét, ami egy erős Tier 2-ig repítette Jaina-t. Ha szeretnétek kipróbálni ezt a régi-új paklit és hiányzik Ragnaros the Firelord, akkor aa Dragonhawk a ti legendarytek. Shirvallah jobb, mint High Priest Thekal, ugyanis sokkal több pakliban használható. OTK, Midrange Mech és Control deckekben is próbálkoznak vele, egész jó eredménnyel. Mojomaster Zihit nem csak a LvL Upos srácok magasztalták annyira, de az ismert streamerek és profi versenyzők is sokat vártak tőle. Egyelőre még csak néhány pakliba fért bele, de a potenciál tekintetében a top kártyák közé tartozik.

További említésre méltó lapok: Zentimo, Hakkar, the Soulflayer, Halazzi, the Lynx, High Priest Thekal, Gonk, the Raptor, Gral, the Shark.ű

A Standard meta megszilárdulása még hetekig is eltarthat, ezért egyelőre inkább a biztosra menjetek, ha nem vagytok túlságosan eleresztve a varázsporral, –és gyártsátok le Zilliaxet, Bakut és Gennt, ha eddig nem tettétek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!