Six Invitational, és minden, amit tudnod kell róla!

Six Invitational, és minden, amit tudnod kell róla!

A héten fog lezajlani a Rainbow Six Siege történelmének legnagyobb eseménye. Pár kérdést teszünk fel magunknak, –és meg is válaszoljuk azokat, hogy segítsük a nézőket. 

Mikor lesz?

Február 11-17 között kerül megrendezésre Montrealban, (Kanada). A játék eddigi legnagyobb világeseménye, –saját arénával, és 2 millió dolláros díjazással.

Miért érdemes nézni?

A játék eddigi legnagyobb eseménye lesz minden téren. A világ 16 legjobb csapata 4 kontinensről érkezik, ahol világsztár játékosok mellet 2 magyarnak is szoríthatunk a legendás PENTA színeiben. A díjazás minden idők legnagyobbja, az esport játékok között is kiemelkedővé teszi a Siege-et. Az esemény azok számára is megéri, akik nem követik a játék történéseit, ugyanis hosszas beszélgetés lesz a fejlesztőkkel a játék jövőjét, az új season leleplezését is láthatjátok egyenes magyar fordítással.

Milyen lebonyolításban?

16 csapat jutott ki, 4 db 4 fős csoportba beosztva. Első napon minden csoportban 2-2 csapat játszik egymással. Második nap minden csoportban a 2 győztes és a 2 vesztes játszik egymással. Aki kétszer nyert az továbbjut, aki kétszer veszített az kiesik. Harmadik napon az 1-1 győzelemmel illetve vereséggel álló csapatok játszanak. A 4. nap pihenő nap. Az ötödik naptól kezdődik a játék az arénában, a nyolcaddöntőket aznap játsszák. Hatodik napon a két elődöntő mellett a nap zárásaként helyet kap egy 1 órás dokumentumfilm a Siege szereplőiről (játékosok, streamerek, dolgozók). Hetedik napon kerül sor az új szezon, az Operation Burnt Horizon leleplezésére, valamint a játék negyedik évének teljes bemutatására, illetve a profi játékkal való jövőbeli tervekre. Ezt követően a BO5 döntő következik. A döntőt kivéve az összes meccs BO3.


Sajnos ezúttal sem egyenlő erős mind a négy csoport, de izgalmakból nem lesz hiány.
Végig lesz magyar közvetítés?

A tervek szerint igen. Magyar idő szerint az első öt nap délután három/négy és éjjel három között fog lezajlani, a hatodik és hetedik délután öt és éjjel egy között. Természetesen igyekszünk saját tartalmakkal is hozzájárulni a közvetítéshez.


Melyik csoportmeccset szeretnétek látni? Szavazzátok meg instagramon!

Mi alapján lesz eldöntve, hogy melyik meccsek lesznek közvetítve?

A csoportkörben az első és a második meccsen párhuzamosan kettő mérkőzés fog zajlani. Az első mérkőzésen nagy részt nézők szavazatai fognak dönteni, szoros eredmény esetén a kommentátorok döntik el. Második napon a győztesek meccseit fogjuk adni, kivéve akkor ha a magyar érdekeltség (értsd: PENTA) a vesztes meccsen szerepel majd. Innentől kezdve egyetlen egy meccs fog zajlani, –természetesen azt adjuk majd.

Itt tudjátok követni a meccseket február 11. és 17. között:

LESZ CHAAAAAAARM?????????; és ha igen, mikor?

Lesz, nálunk is ugyanúgy, mint minden más nyelvű közvetítésen. A csoportkörben sajnos még nem, de az arénás szakasz alatt már igen. Ez ugye az utolsó három nap, azaz péntek szombat, vasárnap. Természetesen nagyra értékeljük, ha ezen kívül a csoportkörben is velünk tartotok.


Az arénás szakasz menetrendje. Nem érdemes lemaradni semmiről.
A már megszokott mód érvényes ezúttal is?

Pontosan. A játék hat rank osztálya szerint vannak ezúttal is színezve: copper – 0,5 óra; bronze – 1 óra; silver – 2 óra; gold – 4 óra; platinum – 8 óra; diamond – 12 óra. Nem kell aggódni, a charmok bőven megszerezhetőek mindenki számára, körülbelül 30 órányi adás van betervezve ebből kell teljesíteni mindenkinek annyit, amilyen „fityegőt” szeretne. Figyelem! Az adás maximális időtartammal van számolva, amennyiben a csapatok hamarabb idő alatt dűlőre jutnának, az adás is órákkal rövidülhet, így előfordulhat, hogy ez a 30 óra végül csak 25-26 lesz.


Ezek még a tavalyi charmok, de hasonlóak várhatók idén is
Kell még valamit csinálni a nézésén kívül?

Miután összekötötted a twitch és a uplay fiókodat, nem, csak nézned kell. FÖLÖSLEGES a chatben a !drop, !charm, illetve minden egyéb parancsok használata.

Hogyan kötöm össze a twitch és a uplay fiókomat?

+1 tanács: Minden twitch fiókhoz hozzá lehet kötni 1-1 fiókot mindegyik platformról(PS4, Xbox One, PC). Ha több platformon is megvan a játék, vagy egy haverod másik platformon játszana, és nincs twitch-cse, akkor érdemes lehet kihasználni a játéknak eme lehetőségét.

Kövess Minket!