"Véleményem szerint a GOATS már nem sokáig lesz meta" - Pokpo

Az Atlanta Reign Overwatch League csapatának tagjai érdekes interjút adtak a meta alakulásáról és a versenysorozathoz való csatlakozásról. 

Két nap van már csak hátra az Overwatch League második szezonjának indulásáig és a Blizzard mindent megtesz annak érdekében, hogy növelje a hypeot a versenysorozat körül. A csapatok és a játékosok így a célegyenesben sem pihenhetnek vagy készülhetnek teljes gőzzel, ugyanis szerepelniük kell a Community Countdown esemény meccsein, továbbá a sajtóval is foglalkozniuk kell, legyen szó akár egy szimpla esélylatolgatásról vagy videóinterjúról. 

"A reakcióidő nem jelent akkora problémát, -szóval egy játékos karrierje akár hosszabb is lehet" - Fragi

Sensevida | 19/02/05 18:16 Az Overwatch League második szezonja jövőhét csütörtökön, pont Valentin-napkor indul és immár 20 csapat küzd majd meg az 5 millió dolláros összdíjazásért. A Blizzard nemrég közzé is tette, hogy a 2019-es szezonban a rajongók mire is számíthatnak a liga Twitch csatornájához tartozó előfizetéstől, ami idén csak 15 euróba kerül és számtalan újdonságot és hasznos funkciót tartalmaz a rajongók legnagyobb örömére.

Az új csapatok számára különösen fontos ez, mivel jóval kisebb rajongótáborral rendelkeznek mint a már tavaly is versenyző alakulatok. Most az Akshonesports Atlanta Reign csapatával készült interjúját szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amiben a játékosok és az edző megosztja gondolatait a ligához való csatlakozásról, a többi alakulatról, továbbá a várható metáról is esik szó. Vágjunk is bele!

Legyetek üdvözölve az Overwatch League-ben, milyen érzés itt lenni? 

Pokpo: Teljesen új a helyzet, de boldog vagyok miatta.  

Masaa: Nagyszerűen érzem magam és izgatottan várom, hogy milyen jók is valójában a csapatok, akik a tavalyi szezonban is játszottak.  

Coach Sephy: Máris kötekedsz Masaa?

Masaa: Neem!

Coach Sephy: Az első napod itt és máris trash talkolsz a tavalyi csapatokról? 

Masaa: (nevet) Nem, dehogy is. Az EU régióból jöttünk és természetesen felnézünk az eddigi liga játékosokra, viszont most már mi is ide tartozunk és csak izgatott vagyok, milyen jók is valójában. 

Coach Sephy: Szóval azt mondod, mivel tavaly az EU-ban versenyeztél, kicsit ignorálva érezted magad az Overwatch League-en kívül, de most már itt vagy és boldoggá tesz, hogy bizonyíthatsz ellenük. 

Masaa: Igen igen! Jó, hogy van fordítónk!  

Mit gondoltok a Season 2 időbeosztásáról? 

Coach Sephy: Már tavaly is itt voltam és a változások szerintem összességében pozitívak. Több meccs van, de a pihenő idő is több az etapok közt, ami feltétlenül szükséges. Mindenhol csaj fejlődést látok és semmivel nem rosszabb a helyzet, mint tavaly volt. 

Masaa: Valóban jó az új menetrend, mivel így elkerülhetőek a kiégések. 

Új csapatként, hova várjátok magatokat a szezon végén? 

Pokpo: Természetesen az első helyre!

Masaa: Nehéz megmondani pontosan, jelenleg a Playoffsot céloztuk meg.  

Mit gondoltok a többi új csapatról? Véleményetek szerint melyikük számít majd erősnek? 

Pokpo: Hangzhou Spark.

Masaa: Ugyan ezt gondolom, a Spark mindenképpen, de a Paris is komoly tényező lesz. 

Egy ideje már gyakoroltok a többi alakulat ellen, mi a véleményetek a jelenlegi Shanghai Dragons-ról?

Pokpo: Remélem egy fejlődött Shanghai Dragonst láthatunk majd.

Coach Sephy: Kicsit aggódom miattunk a Tank metában. A szezon eleje nem lesz könnyű számukra, de az idő előre haladtával mindenképpen ügyesebbek lesznek.  

Egyike vagytok azon csapatoknak, akik hazai mérkőzéseket is rendeznek majd a szezonban. Izgatottak vagytok emiatt? 

Coach Sephy: Nagyon! Egy ideig Atlantában életem a Selfless csapattal és úgy gondolom, egyike a legszuperebb városoknak, ahol valaha jártam. Izgatott vagyok, hogy visszatérhetek és a hazai közönség előtt játszhatunk majd.  

Pokpo:  Alig várom!

Masaa: Remélem sok szabad időnk lesz, szóval felfedezhetjük a várost, amit képviselünk. 

Coach Sephy: Meglátjuk, mit tudunk majd összehozni, de remek lesz hazatérni. Véleményem szerint a helyi rajongóink nagy része szeretne látni élőben egy Overwatch League mérkőzést, eddig azonban nem volt meg rá a lehetőségük.  

Habár a csapat Atlantát képviseli, a legtöbbjük még nem járt ott, viszont tudom, hogy helytállnak majd ha megérkezünk. Amikor én először jártam a városban, volt egy kialakult sztereotípiám, viszont az egész hamar elillant és teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam, mint amit vártam. 

Ha már az utazásnál tartunk, szerintetek befolyásolja majd a játékosok teljesítményét? 

Pokpo: Az utazásnak köszönhetően rengeteg újdonságot meg lehet tapasztalni a világból, viszont mindez jóval fárasztóbb, mintha csak egy helyben lennél. 

Masaa: Ugyan ezt gondolom. Remek, hogy utazhatunk és sok mindent láthatunk az államokból, viszont lényegesen több stressz éri így a játékosokat a folyamatos költözéssel. 

Szóba hoztad a metát, szóval rá kell kérdezzek a GOATS-ra. Szerintetek a kompozíció miként fog fejlődni az első két etap során? 

Pokpo: A gyakorlómeccsek során sok minden utalt rá, hogy a csapatok inkább mást szeretnének játszani. Véleményem szerint a GOATS már nem sokáig lesz meta.  

Masaa: Bizonyos pályákon a tankok nem olyan erősek, szóval nem feltétlenül kell őket választani, ha nyerni szeretnél. Nyugodtan játszhatsz mást, viszont az legyen továbbra is tank központú. Ahogy Pokpo is mondta, a csapatok új dolgokkal kísérleteznek és úgy tűnik, egyes taktikák működnek, csak idő kell, hogy ki találjuk, mi a legjobb az aktuális frissítésen. 

Kinek szeretnétek bizonyítani a szezonban, a rajongóknak vagy inkább saját magatoknak? 

Pokpo: Mindenkinek hasonló a mentalitása mint nekem. Személy szerint bizonyítani akarok, hogy jó tank vagyok, aki le tudja carryzni a csapatot egyes harcokban.

Masaa: Egyénileg mindenki bizonyítani akar, hogy van helye a ligában és képesek a saját lábukon is megállni.  

Végül, szeretnétek üzenni valamit a szurkolóitoknak? 

Pokpo: Köszönjük a rajongóknak, hogy még úgy is velünk vannak, hogy nem láttak minket játszani. Megpróbáljuk majd mindezt meghálálni a színpadon.  

Masaa: Köszönjük továbbá minden szurkolónknak azt, hogy kapcsolatba léptek és lépnek velünk a Discord, Reddit, vagy twitter felületeken. Jó érzés olvasni a biztatásokat és azt, hogy a rajongók várják a pályára lépésünket. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!