"Kecskékben" gazdag meccsekkel startolt az Overwatch League második szezonja

Szerencsére viszont akadt olyan csapat, aki előhozta az eddig csak pletyka szinten létező 4 DPS-re épülő kompozíciót. 

Hosszú hónapos kihagytás után tegnap éjjel visszatért az Overwatch Legue és megkezdődtek a Season 2 első etapjának küzdelmei. A nyolc új csapat miatt a Blizzard kicsit változtatott a formátumon és a versenynapokon már három helyett négy meccset tekinthetünk meg, igaz nem éppen Európa barát időpontokban. Az első etap fontosabb információit az alábbi cikkünkben találjátok.

Ma éjjel indul az Overwatch League második szezonja!

Az Overwatch League-ben idén már 20 csapat küzd meg egymással.

Na de térjünk is rá a tegnapi napra, ami a 2018-as Grand Finals újrajátszása volt a Philadelphia Fusion és a London Spitfire között. Ahogy az várható volt, a két csapat a GOATS néven elhíresült kompozíciót preferálta, ami a koreaiak számára elég kényelmetlen volt, mivel így nem tudtak csillogni a világklasszis DPS játékosaik, mint Profit és Birdring, plusz az összecsapásokon tisztán látszott, hogy Gesture sokkal kevésbé érzi magát komfortosan Reinhardttal mint Winstonnal. Ezzel szemben a Philly buldózerként viselkedett a pályán és látható erőfölénnyel nyerték meg Iliost és Hollywoodot is. Érdekes módon azonban a Spitfire Volskaya Industriesen bevetette a korábban már pletykált 4 DPS 1 Tank 1 Support formációt és igencsak megzavarták ellenfelüket, amivel meg is nyerték a pályát, esélyt adva az egyenlítésre. Rialtón a koreaiak támadtak először, viszont csak az első kanyarig tudták elvinni a payloadot, amit a Fusion kő keményen megbüntetett, beállítva ezzel a 3:1-es végeredményt. A mérkőzést az alábbi videóban tekinthetitek meg, 50 perctől kezdve.

Az este további mérkőzésein is rengetegszer játszottak GOATS-ot a csapatok, az eredmények pedig a következők:

  • New York Excelsior vs. Boston Uprising - 2:1
  • Seoul Dynasty vs. Los Angeles Gladiators - 3:1
  • Shanghai Dragons vs. Hangzhou Spark - 1:3

Az Overwatch League ma éjjel tovább folytatódik és az alábbi meccseket tekinthetjük majd meg: 

  • Toronto Defiant vs. Houston Outlaws  - 01:00 
  • Atlanta Reign vs. Florida Mayhem - 02:30 - (Dafran bemutatkozik, let's go my duude!)
  • Dallas Fuel vs. San Francisco Shock - 04:00
  • Chengdu Hunters vs. Guangzhou Charge - 05:30

Az összecsapásokat továbbra is az Overwatch League hivatalos Twitch csatornáján tekinthetitek meg. Érdekesség, hogy a tegnapi nap folyamán több magyar játékos is(köztük én is) OWL tokeneket kapott a meccsek nézéséért, mielőtt még azonban örülnénk, valószínűleg csak egy bugról van szó, ugyanis a drop szabályzata szerint nem vagyunk ott a támogatott országok közt. Az üggyel kapcsolatban megpróbáltam felvenni a kapcsolatot az egyik európai közösségi menedzserrel, választ azonban még nem kaptam. Reméljük a legjobbakat.

Nektek egyébként hogy tetszik eddig a második szezon? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!