Igazán sokoldalú lett az új fegyver, a HAVOC, de pontosan hogyan is működik?

Igazán sokoldalú lett az új fegyver, a HAVOC, de pontosan hogyan is működik?

Apex Legends - Az alapvetően AR típusú mordály egy igen komoly csavarral érkezett meg, a megfelelő kiegészítőt igénybe véve akár sniperként is használhatjuk!

A tegnapi napon az Apex Legends megkapta első új fegyverét a megjelenése óta, mely a HAVOC nevet viseli és azt kell mondanunk abszolút jogosan. Ez az Energy Assault Rifle nagyon jó lehetőségeket kínál, szerencsére pedig az illetékes fegyvertervező, Sean Slayback írt egy igen részletes útmutatót arról, hogy a gyermeke mit is tud pontosan!

A fegyver tehát Energy lőszert használ, ami azt jelenti, hogy a legritkább lőszertípussal kell gazdálkodnunk hozzá, és egyébként maga a fegyver sem hű de gyakran jelenik meg a pályán. Itt megjegyezném, hogy a Cascades területén található toronyépület irányítótermében két alkalommal is megtaláltam egymás után a stukkert ugyanazon a talajrészen, ha erre jársz és ezt a fegyvert kutatod, mindenképp nézz be ide.

Azt tehát már tudjuk, hogy a fegyver AR, ám ahhoz, hogy tüzelhessünk vele szüksége van egy rövid felpörgésre, tehát a tüzelésgomb lenyomása után nem lő azonnal, utána viszont ha beindul senki nem áll meg előtte. Másik különleges tulajdonsága, hogy több Hop-Up attachmenttel is tud dolgozni, persze egyszerre csak egy lehet a fegyveren.

Turbocharger

A Turbochargerrel kiküszöbölhető a fegyver felpörgése, ezzel a kiegészítővel azonnal ráereszthetjük ellenfeleinkre a veszedelmet.

Selectfire Receiver

Az érdekesebb részt azonban ez a kiegészítő tartalmazza, a Selectfire Receiver segítségével a fegyver már nemcsak automata darálónak használható, hanem bizonyos tekintetben snipernek is, ám attól nem kell tartanunk, hogy felváltja a Triple Take-et, a HAVOC lövedéke ugyanis rendelkezik távolság okozta sebzéscsökkenéssel. Minél messzebbre szeretnénk így lőni, a sebzés annál jobban lecsökken, továbbá extra nehezítés, hogy ebben a módban így sem lő azonnal, ahogy lenyomjuk a gombot, körülbelül egy másodpercig feltölt a fegyver. Ez a tüzelési mód egyébként egy elsütés alkalmával 5 töltényt emészt fel a 25-ös tárból.

Apró érdekesség egyébként, hogy a fegyvert, az Elysium című film alábbi jelenete ihlette.

Végül pedig hogyan is érdemes használni: közelharcban egyértelműen egy vadállat, szóval ha bevállalod, hogy elégetsz egy csomó Energy lőszert, csalódni nem fogsz az automata módjában. A sniper módja már érdekesebb kérdés, tekintve, hogy a lövedékek messzire nem túl hatékonyak, így a közepes távra tervezett scope-ok jelenthetik hozzá a legjobb választást. Sebzés tekintetében egyébként abszolút ott van a szeren, az automata módja 18-at lő testre, 36-ot fejre, a Single módja pedig testre is ráküldi az 51-52 fájást.

Véleményem szerint a HAVOC az a típusú alkotás, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia egyszer. Fontos, hogy ez nem az a fegyver, amivel közepes távon nagy gépkarabély harcokat vívunk majd, ez kivégzésre született, és még akkor is jó döntés lehet, ha az Energy ammo nem a leggyakoribb tárgy a pályán.

A fejlesztők alkotása egyébként igazán bizalomgerjesztő, egy új játéknál hihetetlenül fontos, hogy az első újdonságok hogyan sikerülnek, ez ugyanis nagyban meghatározza a játékosok elképzelését a további újdonságokról. A HAVOC mondhatni egy színes egyéniség lett számos finomsággal, így abszolút jó remények mutatkoznak a további újdonságokra is.

Nektek hogy tetszik az új fegyver?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!