Drámáznak az oroszok: megszólták a Virtus.Pro viselkedését az MDL Macau versenyen

Drámáznak az oroszok: megszólták a Virtus.Pro viselkedését az MDL Macau versenyen

Míg az angol kommentátorok értetlenkedtek, majd poénkodással letudták a látottakat, addig az orosz adásban jó néhányan kiakadtak a VP két játékosának cselekedétre.

Az MDL Macau 2019 torna első játéknapján a Virtus.Pro duóját, Vladimir 'No[o]ne' Minenko-t és Pavel '9pasha' Khvastunov-t azon kapták, hogy nem a Dota 2-vel vannak elfoglalva az EHOME elleni mérkőzés draftja közben.

A történtek után az orosz kollégák közül jó néhányan elfogadhatatlannak tartották ezt és nem professzionális viselkedésnek nevezték.

Azt gyorsan szögezzük le, hogy a Virtus.Pro a FÁK (Független Államok Közössége) régió legjobb, sokak szemében pedig az egész világ egyik legerősebb csapata. Akárcsak tavaly, idén is már jóval a DPC szezon vége előtt annyi pontot gyűjtöttek, hogy kiharcolták a The International-en való részvételi jogot. Emellett stabil ötösük van, hiszen négy játékosuk (RAMZES666, No[o]one, 9pasha és Solo) már 2016 augusztus 4-e óta együtt játszik, és RodjER is egy éve csatlakozott hozzájuk, ez idő alatt pedig rengeteget fejlődtek.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben is sikert sikerre halmoztak nem álltak le, hiszen 3750 ponttal többjük van, mint a mögöttük álló EG-nek és még mindig a lehető legtöbb versenyre selejteznek vagy elfogadják a meghívást. Nem volt ez másként az MDL Macau 2019-el sem. Viszont az EHOME elleni meccsen látottak alapján több orosz neves személyiség is felszólalt ellenük.

01

Korábbi professzionális játékos, jelenleg szakértő Yaroslav Vladimirovich "NS" Kuznetsov és a VP volt játékosa Ilya "Lil" Ilyuk is elmondta, hogy nem méltó egy ilyen rendezvényhez és egy ilyen csapathoz az ilyesfajta viselkedés. NS egyenesen kijelentette, hogy egy ilyen történet után mélységesen szégyellniük kellene magukat és távozniuk kellene a versenyről. Roman Dvoryankin, a VP vezérigazgatója szerint joga van csapatának ahhoz, hogy ne try-hardoljanak minden egyes mérkőzésen, és meg van engedve a játékosoknak a közönség szórakoztatása is. Ez egészen egyszerűen jót tesz nekik, a nézőknek és a brandnek is.

Lil azonban rákontrázott:

"Ez ellentmond a szervezet azon nyilatkozatának, miszerint a rajongók kedvéért választották az MDL-t az ESL One Katowice 2019 helyett, így felvetődik a kérdés: Kiért játszotok valójában? A rajongókért vagy magatokért?"

Az igazán nagy fanok még emlékezhetnek arra, mikor a Dota Summit 7 alatt szólták meg a VP-t a limitált hero pool, valamint az ismétlődő taktikáik miatt. Erre válaszul a csapat részt vett az Elimination Mode versenyen, ahol nem lehetett ugyanazokat választani, és a döntőig meneteltek, ráadásul ott is egészen az ötödik meccsig kitartottak, ezzel bizonyítva, hogy többre képesek, mint azt sokan gondolták róluk.

Felvetődik viszont egy újabb kérdés: Miért vállalnak el olyan szereplést ezek a szervezetek, ha nemes egyszerűséggel nem esik jól teljesíteniük?

Mert néhányan ezzel magyarázzák azt is, hogy ha ezek a nagy csapatok ennyire képesek ilyenkor, akkor elveszik a helyet a kisebb és motiváltabb együttesek elől. A Team Secret menedzsere, Matthew "Cybormatt" Bailey rávilágította arra is, hogy ezt a fajta viselkedést más esport játékoknál nem tolerálják.

Az oroszok legismertebb és legnépszerűbb kommentátora, V1lat kiállt a VP vezérigazgatója mellett. Szerinte sincs semmi abban, ha lazábban vesznek egy olyan rendezvényt, ami még csak nem is része a DPC-nek. Az ő véleménye: összpontosítaniuk kell arra, hogy a játékosok ne fáradjanak bele és égjenek ki egy ilyen megterhelő szezon alatt.

Vlagyimir "No[o]ne" Minenko egyébként több interjúban is elmagyarázta, hogy a legtöbb esetben nem vesz részt a draftban. Aleksey 'Solo' Berezin és Roman "RAMZES666" Kushnarev gondoskodik a legjobb ötös összeállításáról. A Virtus.Pro időközben az alsó-ágon BO1-ben kiejtette az Invictus Gaminget és továbbjutott a következő körbe.

Ennek ellenére még most sem tiszta a történet. Kinek van igaza vajon?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!