Túl nagy a laggod a játékban? Íme egy hasznos tipp, amivel csökkentheted

Túl nagy a laggod a játékban? Íme egy hasznos tipp, amivel csökkentheted

Apex Legends - Az online játékoknál kulcsfontosságú, hogy milyen pinggel játszunk, éppen ezért nem árt megnézni a számunkra legjobb szervert.

Ha valaha létezett gyors játékmenetű, pörgős Battle Royale a világon, akkor az Apex Legends mindenképpen az. Aki játszott vele, már tudja, hogy minden egyes milliszekundum számít, így természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy mondjuk 30-as, vagy éppen 100-as pinggel játszunk-e. A játék elvileg automatikusan választ nekünk szervert, de a biztonság kedvéért azért nem árt ránézni, hogy melyik szerveren, milyen pinggel és milyen packet loss-szal játszunk éppen.

213

Szerencsére erre van lehetőségünk és mi magunk meg is változtathatjuk a beállításokat ezen a téren. Ez a tipp, vagy trükk, nevezzük, aminek akarjuk, minden egyes platformon elérhető, mutatjuk, hogy hogyan. 

Ha konzolon játszunk, azaz PS4-en, vagy Xbox One-on, akkor nincs más dolgunk, mint elindítani a játékot. A kezdő képernyőre dob minket a játék, ahol mindenki valószínűleg rögtön és automatikusan rámegy a Continue gombra. Ezt most NE tegyük meg, hanem várjunk vagy két percet. Ezt követően menjünk bele az Accessebility Settings menüre azt nyomjuk ki, majd az R3-as gombot nyomjuk meg. Valami ilyesmi fog várni minket.

Ha sikerült felhozni ezt a menüt, már nem kell sok tudás ahhoz, hogy megkeressük azt a szervert ahol a ping a legalacsonyabb és a Packet Loss pedig 0. Ezen a szerveren lehet a legjobb játékélményünk, hiszen így találnak be a legjobb eséllyel majd a lövéseink. A ping mértéke milliszekundumban értendő, azaz minél alacsonyabb, annál kevesebb idő kell a masinánk és a szerver közötti kommunikációra. A Packet Loss pedig az esetlegesen elvesztett adatokat jelöli, –ez főleg távoli szervereknél érvényes, ezért kell itt a 0-át megkeresni, mert ott zavartalan a kommunikáció.

Ha PC-n játszunk, akkor is hasonló a dolgunk. Elindítjuk az Apex Legends-et, megvárjuk míg betölt a játék és itt sem nyomunk rá egyből a Continue gombra. Nagyjából egy percet kell várni, majd hozzunk fel Escape-pel a játékmenüt, és azt nyomjuk ki Cancellel. Az Accessebility Settings mellett most már egy Data Centers gomb is meg kell jelenjen, erre kattintsunk. A játék ekkor a fentebbiekhez hasonlóan kilistázza az elérhető szervereket, itt is a legkisebb pinget és lehetőleg a 0 Packet Loss-os szervert keressük meg, majd kattintsunk rá.

Reméljük nektek is sokat fog segíteni ez a beállítás!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!