A Los Angelesi csapatok megmérettetésével kezd ma az Overwatch League

A Los Angelesi csapatok megmérettetésével kezd ma az Overwatch League

A Valiant és a Gladiators eddig csalódást keltő teljesítményt nyújtott az etap során. 

Az Overwatch League első etapjában azon csapatok tudnak leginkább érvényesülni, akik az elmúlt fél évben GOATS kompozíciót játszottak a Contenders versenysorozatokban mint a Vancouver Titans, vagy könnyen tudnak igazodni az aktuális metához mint a New York Excelsior. Az utóbbi csapat előző héten a Seoul Dynasty elleni győzelmével be is biztosította magának a rájátszást, ráadásul az alakulat Zenyatta játékosa komolyan oda is szólt az

"jehong, biztos lehetsz benne, hogy soha nem fogsz nyerni ellenem" - JJoNak

Az Overwatch League második szezonjának első etapjában leginkább az határozza meg egy csapat sikerességét, hogy mennyire tudnak hozzá szokni a metát uraló 3+3 kompozícióhoz és hogy teljesítenek akkor, ha az ellenfél is azt hozza.

Az aktuális metának egyébként vannak nagy vesztesei is, mint a két Los Angelesi csapat, akik finoman szólva is borzalmasan teljesítettek. A Valiant például eddigi öt mérkőzéséből mindet elvesztette és jelenleg az eredménytábla utolsó helyén tanyázik 7-14-1-es map aránnyal, de a Gladiators sem lehet büszke az egyetlen győzelmére és a 7-12-2-es statisztikájára. A két alakulatban bármennyire is vannak zseniális játékosok, egyértelmű, hogy a 3+3 felállás nem fekszik nekik annyira, mintha mondjuk dupla sniper vagy több DPS-es meta lenne. 

Na de térjünk is rá a negyedik hét nyitónapjára, ahol a formátum miatt az eddigiekhez képest csupán három mérkőzést tekinthetünk meg. 

  • Atlanta Reign vs. Los Angeles Gladiators  - 01:00 
  • Los Angeles Valiant vs. Philadelphia Fusion  - 02:30
  • Florida Mayhem vs. Guangzhou Charge - 04:00

Ha tippelnem kéne, a Reign magabiztos győzelmet fog aratni, bár ne feledjük, hogy a Gladiators egyedi taktikáival okozott már meglepetéseket a múltban. A Fusion számára finom falat lesz a Valiant, főleg ha Boombox is játszik, a Mayhem vs. Charage meccsen pedig utóbbira tennék. A találkozókat most is az Overwatch League Twitch csatornáján tudjátok majd követni, jó szórakozást!

Szerintetek egyébként a metaváltással átalakulnak majd a csapatok közti erőviszonyok? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Cover: Robert Paul

Kövess Minket!