"Ez a Battle Royale végre nem arról szól, hogy 20 csapat bujkál az utolsó körben" - Team Plague interjú

A trió nagy tervekkel vág neki a játék kialakulóban lévő e-sport szférájának. 

Az Apex Legends 5 héttel ezelőtti indulása óta hatalmas népszerűségnek örvend az egész világon és a Respawn pár nappal ezelőtti jelentése alapján a játékosbázis mérete meghaladta az 50 millió főt is. A körülmények tekintetében nem csoda, hogy az e-sport szervezetek már aktívan keresik, vagy már meg is találták a játékra specializálódott csapatukat, ráadásul tegnap a hazai Team Plague bejelentette, hogy leszerződtették Magyarország első Apex Legends alakulatát. A trió tagjai sokak számára ismerősek lehetnek, hiszen 7Ruv3 és StyleN CS-ben, Patman pedig Overwatch-ban is játszott már versenyszerűen, nem is akármilyen eredményekkel. 

A bejelentés kapcsán megkerestük a srácokat, hogy válaszoljanak néhány kérdésre a csapattal és az Apex Legends-szel kapcsolatban. 

Mind a hárman veterán FPS játékosnak számítotok, hogyan jött az ötlet, hogy Apex Legendsben szeretnétek csapatot alakítani?

"Azért mert a kedvenc Battle Royale-unk, illetve sokkal szebb előtte a jövő mint a többi BR elött."

Mik a terveitek a Team Plague színeiben? Van már olyan verseny, ahol indulni fogtok a közeljövőben?

"Lehetőleg mindent megnyerni, kihozni magunkból a maximumot, és igen kisebb versenyeken indulunk, azonban még nem igazán alakult ki a formátum a versenyeken, úgyhogy arra várunk."

Az Apex Legeds e-sport infrastruktúrája még igencsak gyerekcipőben van. Hogyan gyakoroltok? Tagjai vagytok valamilyen scrim közösségnek, vagy csak megy a Tryhard a publik meccseken?

"Minden nap mennek scrimek az apex.pro Discordon, és próbálunk minél több lehetőséget megragadni a gyakorlásra." (A szerverhez a linkre kattintva tudtok csatlakozni)

A játék alig egy hónapja startort el és már elérte az 50 millió felhasználós mérföldkövet. A fejlesztőknek szerintetek milyen lépéseket kellene megtenniük, hogy a játékosbázis növekedni tudjon?

"Optimalizálni a játékot, Kicsit felgyorsítani a játékot vagy 60-ról 90-re venni a játékosok számát mivel szerintünk kicsit lassú a játék menete."

A Battle Royale játékok évek óta próbálkoznak megszerezni az e-sport ready státuszt, több kevesebb sikerrel. Szerintetek az Apex Legends képes lehet tanulni a konkurencia hibáiból és valódi e-sporttá válni?

"A játék fejlesztői már megmutatták hogy tanultak a többi e-sport BR hibájából, sokkal nézhetőbbek a meccsek és ez a Battle Royale végre nem arról szól, hogy 20 csapat bujkál a legutolsó körben, vagy épp egymás fejére építenek egy 5x5 méteres zónában mint a Fortnite-ban, és az veszít akinek hamarabb elfogy az építő anyaga."

Végül, de nem utolsó sorban, hogyan buffolnátok a Mozambique-ot?

"Nem buffolnánk a Mozambique Shotgunt, ő úgy csodálatos ahogy készítették, kistestvérének számító P2020 pisztollyal együtt."

Ha szeretnétek követni az alakulat sorsát, kövessétek be a Team Plague Facebook oldalát, vagy 7Ruv3 Twitch csatornáját, ahol láthatjátok a triót bevetés közben is. 

Szerintetek egyébként melyik magyar e-sport szervezet lesz a következő, ami Apex Legends csapatot indít? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!