Combat távozott a WiLD-tól és a Plague-be igazolt

Az MNEB első szezonjában az alapszakasz utolsó játékhete előtt lépett ki a WiLD egyik játékosa.

Magyarország egyik legerősebb és legsikeresebb csapatának alapembere, Combat a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság alapszakaszának vége előtt egy héttel távozott.

A WiLD by Lagardère Sports után rögtön talált magának új otthont, az utolsó hétvégét, illetve a rájátszást már a Team Plague színeiben kezdi meg. A Facebookon kirakott posztja szerint nem érezte jól magát korábbi együttesénél ezért döntött a váltás mellett.

Combat az MNEB alapszakaszában 56 kört játszott le a WiLD-ban, ezalatt 62 killt, 26 asszisztot és 32 halált hozott össze. Ez 1.94-es K/D mutatót jelent, ráadásul a körök 43%-ban életben maradt és átlagban 1.11-szer ölt. Az eset kapcsán megkérdeztük Bone DaDDy-t, a WiLD menedzserét, és ő készségesen válaszolt néhány kérdésünkre:

1. Nagyon jól megy az MNEB-en a csapatnak. Mit gondolsz az eddigi teljesítményetekről?

"Szerintem az eddigi teljesítményünk rendkívül jó, ha az eredményeket nézzük. Cserékkel is helyt álltunk akár az erősebb csapatok ellen is."

2. A kezdetek után stabilizálódott a csapat ötöse a meccsekre, egészen idáig. Mennyire ért váratlanul titeket Combat távozása?

"Végig stabil volt a csapat, de volt, hogy személyes teendők miatt nem mindenki ért rá, viszont ezeken a meccseken mindig nyertünk. Combat távozása valakit meglepett a csapaton belül, valakit kevésbé. Azt tudtuk, hogy annyira már nem érzi jól magát ebben a közegben, de azt nem gondoltuk volna, hogy a legfontosabb végjáték előtt pótolni kell, mert faképnél hagy minket."

3. Van-e már konkrét név a pótlására?

"Sok terv van kilátásban, amikről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. A WiLD hivatalos kommunikációs csatornáin lesz erről majd további információ."

4. Combat átigazolása után mennyire tartasz a Plague-tol?

"Nem tartunk a PLG-től. Tény, így Combattal erősebbek lettek, de senki sem pótolhatatlan. Ő sem..."

5. Biztos a helyetek a playoffban, de gondolom a cél a kijutás a LAN-ra. A végső győzelmen kívül csalódás lenne a WiLD számára másik eredmény?

"Természetesen a Top2-n kívül semmilyen más eredmény nem jöhet szóba. Amióta létezik a WiLD a Rainbow6-ben mindig a top2 körül mozogtunk a hazai mezőnyben, ha épp nem voltunk elsők, minden szempontból. Ezt szeretnénk tartani a jövőben is!"

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!