Mire jók a backpackek, helmetek, body shieldek és knockdown shieldek?

Apex Legends - Annyit mindenki tud, hogy a színek alapján melyik a legerősebb, de pontosan mit is tudnak ezek a tárgyak?

Fehér, kék, lila, vagy arany színű. A sorrendet mindenki ismeri, a legtöbb játékban az erősség ilyen szinten erősödik, már a Diablo II óta nagyjából mindenki ezt használja, kisebb nagyobb eltérésekkel, vagy kiegészítésekkel. Az Apex sem kivétel, itt is a fehér a leggyengébb bármiből, azt követi kék, az után a lila és végül az arany színű tárgyak/kiegészítők, ez utóbbi a legerősebb. 

De mi is a pontos különbség ezek között, mivel azon kívül, hogy tudjuk mi az erősebb, nem feltétlenünk van mindenki tisztában azzal, hogy miben térnek el ezek a tárgyak. Nézzük meg őket tételesen, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mivel számolunk egy-egy összecsapásnál. Az úgynevezett gear sokszor sorsdöntő lehet legalább annyira, mint egy fegyver, vagy a kiegészítői. 

Összesen 4 dolgot fogunk átnézni, vagy a Body Shieldet, vagy Armort, a Helmetet, a Knockdown shieldet és végül a backpacket!

Body Shields

Ez lesz az elsődleges védő felszerelésünk, ugyanis a testünk befedi és egy pajzzsal véd véd minket a lövésektől, igen a fejünket is, mielőtt azok az életerőnket kezdenék el leszakítani. A pajzs minősége, azaz színkódja határozza meg azt, hogy pontosan mennyi sebzést is tud felfogni, illetve milyen plusz hatással ajándékoz meg minket.

  • 1-es szintű Body Shield (Common, fehér): 50 HP-t véd le
  • 2-es szintű Body Shield (Rare, kék): 75 HP-t véd le
  • 3-as szintű Body Shield (Epic, lila): 100 HP-t véd le
  • 4-es szintű Body Shield (Legendary, arany): 100 HP-t véd le, illetve teljesen visszatölti a pajzsot maximumra, ha valakit kivégzünk vagy leknockolunk

Helmets

Sokak szerint a leghaszontalanabb kiegészítő, mert gyakran érezhetjük úgy, hogy nem védenek semmit. Ahogy a Body Shieldnél említettük, azok Helmet nélkül is védik a teljes testet, beleértve a fejünket is. De akkor mire jó a Helmet? Ez is sebzést csökkent, de százalékosan, viszont nem minden esetben. Mivel alapvetően egy sisakról van szó, ezért a fejre osztott bónusz sebzés mértékét csökkenti, nem a teljes sebzést, legalábbis ezt mondják.

A probléma azzal van, hogy a meghatározott értékek nem érvényesek. Papíron 30, 40 vagy 50% sebzést véd le egy sisak a fejre okozott bónusz sebzésből, de a valóság az, hogy a teljes sebzés 10, 20, 30%-át védi le, továbbra is csak fejre.. Nézzük példának a Wingmant. Testre 45-öt lő, míg fejre 45+45-öt, vagyis 90-et. Papíron 45+(45x0,7), azaz 77 sebzést kéne kapjunk egy fejlövéstől, ha fehér sisakunk van, de valójában 81-et kapunk, ami 90x0,9-ből jön ki, vagyis a teljes sebzés 10%-a. Ezt le is tesztelték a játékosok.


Ezek alapján tehát a valós helyzet a sisakoknál:

  • 1-es szintű Helmet (Common, fehér): 10% teljes sebzéscsökkentés fejre
  • 2-es szintű Helmet (Rare, kék): 20% teljes sebzéscsökkentés fejre
  • 3-as szintű Helmet (Epic, lila): 25% teljes sebzéscsökkentés fejre
  • 4-es szintű Helmet (Legendary, arany): 22% teljes sebzéscsökkentés fejre, gyorsabban töltődnek a képességeink és az ultink is

Knockdown shields

A knockdown shield egy viszonylag új dolog a BR-ek világában, máshol nem láttunk még ilyet. A lényeg, hogy ha leknockolnak és a földre kerülünk, akkor ezzel a pajzzsal tudjuk védeni magunkat, hogy legyen olyan egyszerű kivégezni minket. Ezek a pajzsok azonban eltérő mennyiségű sebzést védenek le, csak az ellenfél irányába kell tartani, mert nem véd mindent. A közelharci támadásokat azonban nem védi le a pajzs, csak a lövéseket és még mindig hátba lőhetnek, ha nem figyelünk. Ugyanígy a kivégzés ellen sem véd.

  • 1-es szintű Knockdown Shield (Common, fehér): 100 HP-s pajzsot ad
  • 2-es szintű Knockdown Shield (Rare, kék): 250 HP-s pajzsot ad
  • 3-as szintű Knockdown Shield (Epic, lila): 750 HP-s pajzsot ad
  • 4-es szintű Knockdown Shield (Legendary, arany): 750 HP-s pajzsot ad és egyszer saját magunkat is feltámaszthatjuk

Backpacks

A táskákat nagyon nem kell magyarázni, segítségükkel több cuccot vehetünk fel a földről, azaz több gránátból, lőszerből és egyéb gyógyító, pajzsot töltő eszközből gazdálkodhatunk.

  • 1-es szintű Backpack (Common, fehér): +2 inventory hely
  • 2-es szintű Backpack (Rare, kék): +4 inventory hely
  • 3-as szintű Backpack (Epic, lila): +6 inventory hely
  • 4-es szintű Backpack (Legendary, arany): +6 inventory hely, illetve minden gyógyító tárgy használata fele annyi időbe telik

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!