Lezárult az Overwatch League első etapjának alapszakasza!

Lezárult az Overwatch League első etapjának alapszakasza!

A továbbjutó nyolc csapat pedig hétvégén küzd majd meg a fél millió dolláros összdíjazású rájátszásban. 

Az Overwatch League első etapjának utolsó hetéhez érkezve a rájátszásért folytatott küzdelem még teljesen nyílt volt, mivel csak a New York Excelsior, a Vancouver Titans, illetve a Toronto Defiant harcolta ki magának előzetesen a továbbjutást. A fennmaradó öt helyre még 10 csapat pályázott szombaton, azonban az első játéknap után a Paris Eternal és a London Spitfire is búcsúzni kényszerült. 

Csillaghullás történt az Overwatch League tegnapi versenynapján!

Az Overwatch League első etapjának utolsó hete előtt még tíz csapat volt versenyben a rájátszás fennmaradó helyeiért, így biztosra lehetett venni, hogy a nyolc hátralévő mérkőzés rettentő izgalmasan alakul majd. A korábbi eredmények függvényében Montecristo frissítette is a csapatok közti erősorrendjét, ha esetleg lemaradtatok volna a videóról, kattintsatok az alábi cikkünkre!

A hét második versenynapjának nyitó mérkőzésén a Philadelphia csapott össze a már esélytelen Eternallal, akik ugyan behúzták az első pályát, később azonban kifogytak a szuszból, amit a Philly lazán ki is használt és megnyerték az összes további helyszínt, bebiztosítva helyüket a rájátszásban. Az ezt követő Washington Justice vs. Florida Mayhem ugyan valódi tét nélkül zajlott, a csapatok mégis mindent beleadtak és a fővárosiak végül megszerezték első győzelmüket a versenysorozatban. Érdekesség, hogy a tavaly még a Shanghai Dragonst erősítő Gihyeon "Ado" Chon számára szintén ez volt az első diadal OWL-es karrierje során.

Overwatch League on Twitter

@OW_Ado #OWL2019 https://t.co/HiJ8ez8L2S

A harmadik összecsapáson mindkét fél számára kulcsfontosságú volt a győzelem és a félidőhöz érkezve az Atlanta, illetve a Houston is egy-egy ponttal rendelkezett. A szünet után azonban dafranék begyújtották a rakétákat és mindkét további pályán magabiztos győzelmet arattak, megszerezve a továbbjutást. A zárómeccs sajnos nem hozott semmi meglepetést, ugyanis a Charge egyáltalán nem volt ellenél a Titans számára, akik mondhatni lazán nullázták ki őket. A találkozókat az alábbi videóban tudjátok megtekinteni, jó szórakozást!


Az ötödik hét második versenynapjának eredményei tehát a következők!

  • Philadelphia Fusion vs. Paris Eternal - 3:1
  • Washington Justice vs. Florida Mayhem - 3:2
  • Houston Outlaws vs. Atlanta Reign - 1:3
  • Guangzhou Charge vs. Vancouver Titans - 0:4

A tegnapi meccsekkel az Overwatch League első etapja lezárult és az 500 ezer dollár összdíjazású rájátszásba az alábbi csapatok jutottak be. 

A pontegyenlőség miatt a Blizzard még nem véglegesítette az ágrajzot és a menetrend sem tisztázott még, annyi biztos, hogy a negyeddöntők pénteken kezdődnek, de amint pontosabb információk érkeznek, értesítünk titeket. 

Ti örültök egyébként a továbbjutott csapatoknak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!