Teljesíthetetlennek tűnhet az Apex BP, pedig a Respawn számos

Teljesíthetetlennek tűnhet az Apex BP, pedig a Respawn számos "kiskaput" csinált

Végtelen mennyiségű posztot találni arról a közösségekben, hogy az Apex Legends legújabb Battle Pass-je csak azoknak kedvez, akik 0-24 játszanak, pedig ez nem teljesen így van, elmagyarázzuk hogyan is működik a szintezés.

Két nappal ezelőtt az Apex Legends megkapta első komolyabb tartalom frissítését, melynek során megérkezett az első Battle Pass, az első szezon és az első új karakter a játékba. A maga nemében a Battle Pass elég nagy port kavart a közösségben, ugyanis nem hozta azt a minőséget, amit sokan vártak tőle. Van benne néhány nyalánkság, ám a legnagyobb része Rare szintű fegyver skinekből és az első szezonra vonatkozó statisztika táblákból áll. De most nem ezért vagyunk itt, mindenki személyes preferenciája, hogy összességében milyennek ítéli meg a jutalmakat, és hogy elutal-e 10 Eurót a fejlesztőknek azért cserébe, mert leraktak nekünk egy egyébként zseniális, ingyenes játékot.

Nem sokkal később azonban arról is születtek posztok, hogy rettenetesen sokat kell játszani ahhoz, hogy a Battle Pass minden elemét feloldjuk, ugyanis egyetlen szintlépéshez 29 500 XP-t kell kifarmolnunk. Ez valóban soknak hangzik, ám a Respawn gondoskodott arról, hogy az átlag felhasználó, aki naponta 1-2 órát játszik csupán is tudjon végezni mindennel. A legfontosabb lépés, amit ennek érdekében tettek -és ezt sok játékos még mindig nem tudja- hogy bevezettek a hősökre egy bónusz pont rendszert. Mind a 9 hőssel mostantól kifarmolhatunk hetente 25 ezer bónusz XP-t. Ez teljesen független a játék bármelyik XP-jétől, ha befejeztél egy meccset, a játék ebből jóvá ír neked a Battle Pass-hez. Mint mondtam, minden hősnél elérhető, tehát 9 hős esetében ez 225 ezer XP.

Ez heti szinten resetelődik, tehát minden héten ismét elérhetővé válik. Ez egy nagyon fontos elem, ha Te is olyan játékos vagy, aki nem tud reggeltől estig játszani, akkor mindenképp használd.

További opció, amit a Respawn elültetett, az a Battle Pass-ből érkező bónusz XP. Minél több XP jelvényt oldunk fel, annál több Survival Pointot kapunk, ha előre összeállított csapattal játszunk. A túlélésért kapott mennyiség alapesetben 3 XP/másodperc a Boostok pedig 5%-ot adnak hozzá ehhez. A legjobb az egészben, hogy a Boostok stackelődnek, tehát mire a BP végére érünk, addigra már 50%-kal több XP-t kapunk pusztán a túlélésért, persze akkor, hogyha van mellettünk két társ. A végeredmény tehát az, hogy minél előrébb vagyunk a BP-vel, annál gyorsabban haladhatunk a barátainkkal közösen.

Most pedig akkor vegyük végig, hogy alapesetben mi mindenért kaphatunk XP-t a játékban, ami ugyebár szintén hozzáadódik a Battle Pass XP-hez.

  • Meccsgyőzelem: +900 XP
  • Túlélésért járó mennyiség: +3 XP/másodperc
  • Gyilkosságok: +50 XP/skalp
  • Sebzés kiosztás: +0,25 XP/1 sebzés
  • Társ felhúzása: +25 XP/társ
  • Társ újraélesztése: +200 XP/társ
  • A nap első gyilkossága: +500 XP
  • A Champion legyőzése: +500 XP/Champion
  • A Kill Leader legyőzése: +50 XP
  • Ha úgy nyertek, hogy ti voltatok a Champion Squad az +500 XP
  • Barátokkal való játék: +5% XP a túlélésért/barát

Tehát hogyan lehet a leggyorsabban XP-t farmolni?

Az egyik kulcs egyértelműen a barátokkal való játék, a túlélésért járó XP sokat hozzáad a dolgokhoz, a barátokkal pedig ez boostolható. Továbbá éljetek túl minél tovább, vagy úgy, hogy bujkáltok, vagy pedig legyőztök mindenkit, aki szembe jön veletek. A konklúzió egyszerű, minél jobban játszol annál több XP-d lesz, és minél több XP-d lesz, annál hamarabb meglesz a Battle Pass maximum szintje. A fejlesztők egyébként nagyjából 100 órára lőtték be a Battle Pass teljesítését, amennyiben kihasználod a rendelkezésedre álló bónuszokat.

Stop spreading lies about the length of the battlepass! It actually takes less time to get to level 100 on the BP than the regular progression system. from r/apexlegends

A 100 óra egyébként egyáltalán nem sok idő, Fortnite-ban is például ugyanennyi idő szükséges a kimaxoláshoz, és ott csak 70 nap áll a rendelkezésünkre, míg Apexben ez 90.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!