A Vancouver Titans lett az Overwatch League első etapjának bajnoka!

A Vancouver Titans lett az Overwatch League első etapjának bajnoka!

A két csapat a kompetitív Overwatch történetének egyik legizgalmasabb mérkőzését hozta össze. 

Izgalmas napok állnak mögöttünk, hiszen előző héten rendezték a 2019-es Overwatch League első etapjának rájátszását, ahol az alapszakaszban legjobban teljesítő nyolc alakulat mérkőzött meg egymással Bo5 és Bo7 szériákban. Az elődöntők történéseiről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna az eredményekről, kattintsatok az alábbi cikkünkre!

A Shock és a Titans csap össze az Overwatch League első etapjának döntőjében!

Az Overwatch League első etapjának rájátszásába nyolc csapat kvalifikálta magát, hogy megküzdhessenek a remélhetőleg leköszönő GOATS meta királyának titulusáért és az 500 ezer dolláros összdíjazásért. A negyeddöntők érdekes módon tartogattak meglepetéseket bőven, a Seoul Dynasty például kiütötte az eddig veretlen New York Excelsiort, a Fusion megállította a Reign menetelését, a Shock pedig három pálya alatt lazán hazaküldte a Toronto Defiantot.

A 300 ezer dollár összdíjazású döntőt tehát az alapító tagnak számító San Francisco Shock és az idei szezonban csatlakozott Vancouver Titans nézett szembe egymással és a korábbi találkozójuk és az egész első szezon alapján egyértelműen az utóbbi számított esélyesebbnek. A körülmények ellenére a Shock komolyan kezdett Nepálon és ugyan az első kört százalék szerzés nélkül bukták el, a további kettőben remek teljesítményt nyújtva megfogták a koreaiakat és megszerezték a vezetést. A Vancouver megérezte, hogy nem lesz könnyű dolga a döntőben és Numbanin mindent bevetve megvédték, oldalcsere után pedig ha nem is simán, de elfoglalták a pontot, kiegyenlítve ezzel az eredményt. Az izgalmak Anubison csak tovább folytatódtak, mivel mindkét csapat sikeresen vette az akadályokat, a Cisco azonban a második körben ügyesebben játszotta meg a kártyáit és újra átvették a vezetést, Doradón viszont a titánok bizonyultak jobbnak, így döntetlennel mehettünk az ötödik pályára.

Overwatch League on Twitter

GOD TIER. AMAZING. CLUTCH. #OWL2019 That's just @Shock_CHB for ya! LIVE: https://t.co/U6dIipgQGs https://t.co/G7AKzxfuTX

Ilios már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott mint Nepal, azonban a csapatharcok során a Shock jobban ki tudta fókuszálni a Vancouver main tankját, így ismét sikerült elhúzniuk, a győzelmet azonban nem sikerült behúzniuk King's Rown és a Titans egyenlíteni tudott, így a végeredmény a hetedik pályán dőlt el. A napsütéses Rialtón a Cisco kezdett és ha ugyan Overtimeban is, de sikerült betolniuk a payloadot, mire a kanadaiak felkiáltottak, hogy HOLD MY BEER! és oldalcsere után rekord idő alatt jutottak el a harmadik pontig. Innen már nem volt esélye sajnos a San Francisconak és bármivel is próbálkoztak támadásban és védekezésben is, a Vancouver letarolta őket, megszerezve a végső győzelmet. Vancouver Titans vs. San Francisco Shock - 4:3 

A két csapat egyébként a GOATs meta ellenére minden idők egyik legjobb kompetitív Overwatch meccsét játszotta és mindenféleképpen azt ajánljuk nektek, hogy nézzétek vissza a találkozót.


Érdekesség, hogy a Vancouver számára ez már a sokadik olyan döntő volt, ami egészen hét pályáig ment. Valószínűleg a korábbi tapasztalataik nagyban hozzájárultak, hogy a szorult helyzetben is meg tudják őrizi a hidegvérüket és végül behúzzák a győzelmet. A csapat ezzel egyébként tíz meccses veretlenségi sorozatot tudhat magának az Overwatch Leagueben és a másfél hét múlva induló második etapban is nagy eséllyel folytathatják a menetelést, mivel közepesen erős menetrend vár rájuk.

Overwatch League on Twitter

The @VancouverTitans' Stage 1 victory is validation of the team's self-confidence, as well as the latest chapter in the roster's legacy. #OWL2019 https://t.co/DIvMKdF31A

Ti gondoltátok volna egyébként, hogy idáig jut a Vancouver Titans? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!