Egészen kreatív módon büntetné a közösség a csalókat!

Egészen kreatív módon büntetné a közösség a csalókat!

Apex Legends - Egy ilyen megoldással valószínűleg sokan ki tudnának békülni.

Ahogy az valahol várható volt, az Apexben is megjelentek már a csalók, akik számtalan módon próbálnak nem szabályos előnyhöz jutni, legyen az éppen wall hack, vagy autoaim és hasonlók. Kevés olyan játékos van, aki ezzel fel tudja venni a versenyt, hiszen mi sem könnyebb annál, mint ráfeküdni a bal gombra, a célzást meg a programra bízni. Ez persze még nem egyenlő a biztos sikerrel, sok múlik a helyezkedésen és a talált fegyvereken, illetve páncélzaton, de az átlagos játékost valószínűleg bedaráljuk kérdés nélkül.

Ezzel a jelenséggel a világ első számú Apex játékosa, Diegosaurus is szembesült, és már csak a poén kedvéért végig nézte, hogy miként aimol az adott játékos. Az állandó csalás az bizony zavaró lehet az olyanok számára, akik becsületesen játszanának, de akkor mit is lehet kezdeni ezzel a jelenséggel?

A legkézenfekvőbb megoldás persze a tiltás lenne, amit jó eséllyel a Respawn gyakran meg is tesz. Viszont mivel a játék ingyenes és bárki számára elérhető, semmibe nem telik egy új fiókot létrehozni és folytatni ugyanonnan, majd még egyet és még egyet, stb. Ettől bizony az általános játékélmény nem fog változni, mert ugyanúgy tele leszünk csalókkal, ez igazából egy szélmalom harc. 

Mi lenne azonban, ha a csaló játékosokat nem egyből bannolnák? Helyette inkább egy csendes feketelistára tennék őket, amire ha valaki felkerül, akkor onnantól csak és kizárólag más csalókkal kerül egy mérkőzésbe, hadd érezze ő is a törődést, hogy tulajdonképpen minek is teszi ki a többi becsületes játékost. Az ötlet egyébként hatalmas sikert arat már most az Apex reddit oldalán, jelenleg több, mint 11 ezer upvote van rajta.

Nem is véletlen, hogy pont ez a fajta megoldás merül fel, egy ilyen rendszer ugyanis korábban már létezett, ráadásul nem is olyan messze. Anno, az Apex Legends mondhatni elődje, a Titanfall szintén eléggé sok csalóval rendelkezett. Ott viszont nem csak ötletként merült fel, hanem meg is valósították ezt a megoldást, ahol a csalókat egymás ellen rakta a rendszer és ott kellett helytállniuk, már amennyire ez lehetséges.

Te mit szólnál egy ilyen megoldáshoz?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!