Hogyan érheti el a 30 milliót a TI9? - megkérdezték a profikat!

A The International egészen eddig uralta a legnagyobb pénzdíjazás kapcsán az e-sport piacot, most azonban a Fortnite beelőzte, de vajon be lehet-e hozni ezt a lemaradást.

Az Epic Games aranytojást tojó tyúkja, a Fortnite nagyon rövid idő alatt ért fel a csúcsra és talán a legtöbb pénzt hozó játékká vált. Nem csoda hát, ha az e-sport részét is ki akarja aknázni a kiadó, bejelentették ugyanis a 30 millió dolláros világbajnokságukat. Egyetlen versenyre még soha az e-sport történelmében nem áldoztak ennyit. Az eddigi rekordot a Dota 2-ben megrendezett The International 2018-as tornája jegyzi a maga 25.532.177 dolláros összdíjazásával.

Érdekes volt látni, hogy az évek alatt Dotában milyen robbanásszerűen nőttek a pénznyeremények, 2017-hez képest viszont ez a folyamat eléggé visszaesett, de még így is sikerült megdönteni 2018-ban az akkori rekordot.

Olyan profi játékosokat kérdeztek meg, hogy mivel lehetne felülkerekedni a 30 millió dolláron, mint:

"Semmivel. Nem kell semmit tennünk, számomra úgy jó, ahogy most van. A TI már 7-8 éve megy, és nézzétek meg hol tartunk most. A Fortnite egy más fajta játék, de egyébként meg nyomjuk a Dotát, mivel ez a legjobb game."

"Nagyon egyszerű. A compendium révén a közösségtől befolyt összeg 75%-a helyett csak az 50%-át tegyék zsebre és simán sikerül, ha tényleg meg akarják haladni."

"Tegyék boldogabbá a kínaiakat és akkor több pénz jön be tőlük."

"Ez nem igazán egy verseny. A Fortnite-nak sokkal több játékosa van. Nagyon jó munkát végeznek, hogy közelebb hozzák az e-sportot a rajongókhoz, és az a közösség biztosan nem fog Dotázni. Nem lehet elvárni tőlünk, hogy meghaladjuk azokat a számokat, de igazából közel vagyunk, és ez a második hely sem olyan rossz."

Borítókép: joinDota

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!