Korábban hasonlóért kizárás járt, most viszont az EG-vel kivételezett a Valve?

Korábban hasonlóért kizárás járt, most viszont az EG-vel kivételezett a Valve?

Egy korábbi incidens miatt a Valve kizárta a pain X-et - test123 néven is futottak -, most azonban az EG-vel úgy tűnik a hasonló okok ellenére kivételezett. Nem ilyen egyszerű a történet, mert van egy zavaró pont a szabályban.

Egy különös poszt jelent meg azzal a címmel, hogy az Evil Geniuses több játékosa alig 8 napot tartózkodott az Egyesült Államokban a Major selejtezők alatt, majd a végeztével elhagyták az észak-amerikai régiót. Alapjában véve ez nem is lenne fontos információ, de ha visszatekerjük egy kicsit az idő kerekét 2018 november végére, akkor máris felkapjuk a fejünket.

Akkor a pain X vagy test123 néven futó dél-amerikai csapatban négy amerikai játékos is volt, és egy olyan kérdéssel fordultak a kiadóhoz három hónappal az esemény előtt:

  • Van-e lehetőségük az amerikai játékosaikat a kvalifikáció idejére átutaztatni Dél-Amerikába és ott lejátszani a meccseket, majd mindezek után visszatérnének hazájukba?!

A Valve döntése egyértelmű volt, viszont csak a zárt kvalifikációk végét követően hozták meg: Nem, ugyanis ők a különböző térségeket szeretnék fejleszteni, ezért találták ki a regionális selejtezőket. Egy olyan csapat pedig, akik csak ideiglenesen lépnének be az adott övezetbe, hogy lejátszák a kvalifikációkat, majd utána el is hagynák azt, nem segíti elő ezt, sőt inkább kártékony hatású. Azonban, ha egy együttes az adott régióban él, edz, és versenyzik, akkor jó hatással van a környezetére is. Ezt elmagyarázták a pain X-nek, ezek után kizárták őket és a Chongqing Majorre megszerzett továbbjutást érő első helyüket a mögöttük végzett Thuder Predatornak adták. Itt azon bukik meg a dolog, hogy az adott csapatból mindenkinek a selejtező térségében kellene élnie, márpedig ha nem így tesznek, akkor jogosan lenne elvárható a Valve közbelépése. 

Team 123 (formerly Pain X) were a *direct invite* to the Chongquing Major SA Qualifier. If the team contacted Valve about competing in the region three months ago, why are they being investigated and disqualified only now, AFTER the qualifier was played? pic.twitter.com/EfyWqGeNBa

Akkoriban Nahaz is megszólalt

Az Evil Geniuses a legutóbbi két Major selejtező alkalmával ugyanezt játszotta el, miután ők leginkább Európában készültek, több játékosuk is csak a kvalifikációkra érkezett az észak-amerikai régióba, majd a bejutást biztosítva el is hagyták azt.

Ezt kiszúrták a rajongók és most értetlenkedés lett úrrá a közösségen belül, hogy jogos volt-e a kisebb csapattal szembeni fellépés, és ha ez a szabály, valamint a fejlesztés ennyire fontos a Valve-nak, akkor miért nem jár el minden esetben ugyanazzal a szigorral. Tegyük hozzá az EG világbajnok együttes és jóval nagyobb brandnek számít, mégis diszkriminációnak vélik a rajongók.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, a pain X akkori együttese a Liquipedia szerint 2018 szeptember 18-án jött létre, majd november 21-én meg is szűnt. Ez azt engedi sejtetni, hogy csak a verseny kedvéért álltak össze, majd miután nem sikerült - jobban mondva kizárták őket - szétmentek. Az EG egy több éve sikeres szervezet, amelyik 2015-ben világbajnokságot nyert. Az ő részükről talán megengedhető - amellett, hogy mindig az NA régióban indultak a selejtezőket illetően -, hogy nem az Egyesült Államokban készülnek a tornák között. Ti mit gondoltok az esetről:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!