A Plague vs Nice dönt a képzeletbeli dobogóról és továbbjutásról az MNEB-en!

A Plague vs Nice dönt a képzeletbeli dobogóról és továbbjutásról az MNEB-en!

Három gárdának maradt esélye kiharcolnia az MNEB első szezonjának LAN döntős helyét, és a RIFT mellett először a Plague a Nice Gamingel küzd meg a rájátszás harmadik fordulójában.

A WiLD kíváncsian várja ellenfelét az április 27-én tartandó Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjának fináléjában, ők az alapszakasz elsőségükkel rögtön kvalifikálták magukat az offline rendezvényre. A rájátszás harmadik fordulójában a tabella harmadik helyén végzett Plague készülhet az ádáz küzdelmet maga mögött tudó Nice Gaming ellen. A One Piece ellen hatalmas csatában végül 2:1-re továbbjutottak ludviggeriék, de az igazán nagy feladat a mostani hétvégén hárul rájuk.

Az alapszakasz során egy olyan középcsapat képét mutatták, amelyik képes megszorongatni a nagyokat, és magabiztosan hozza a kötelezőt a tőlük papíron gyengébbek ellen. Az egymás ellen lejátszott mérkőzések során a Plague mindkétszer nyerni tudott (7:3, 7:4), ráadásul a Nice soraiban változás is történt. Niubi helyett Tuv1 érkezett a csapatba, és bár az OP ellen megszenvedtek a győzelemért, úgy tűnik az új játékos igazi erősségük lehet. A kérdés már csak az, hogy ennyi idő alatt sikerült-e teljesen beilleszkednie és megfelelő mennyiséget tudtak-e gyakorolni? A Nice Gaming legjobb pályája Club House.

A Plague szintén átalakult, idény közben igazolták le Robza-t, valamint az utolsó forduló előtt érkezett hozzájuk Combat a WiLD-ból. Tudtak meglepetést is okozni, hiszen megverték a RIFT-et és komoly ellenfelei voltak a vadaknak. Papíron elképesztően jó ötösük van, de időnként a csapatmunka nem úgy működik náluk, mint amennyit ki tudnának belőle hozni, kulcsfontosságú körökben rontanak és szenvednek vereséget. Valószínűleg nem követik el majd azt a hibát, hogy a Nice ellen készpénznek veszik a továbbjutást, viszont hozzá kell azt is tenni, a LAN elbukása nagy csalódás lenne számukra, ezért fejben már lehet a RIFT ellen készülnek inkább. Ez ma este kiderül, mennyire tudnak együtt gondolkozni a játékosaik, mert ha sikerül, akkor sok esélyt nem hagynak majd ellenfelüknek. A pestis Oregonon szeret végig söpörni elsősorban.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság rájátszásban a Plague vs Nice párharcot péntek este 20 órától tekinthetitek meg. A győztes csapat már biztosan a legjobb háromban végez az első szezonban, valamint szombaton a RIFT ellen döntheti el, melyikük utazhat a győri LAN fináléra!

Nézd meg esporthutv élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!