Skillben nem lesz hiány, rangadó dönt az MNEB LAN fináléjáról: RIFT vs Plague!

Skillben nem lesz hiány, rangadó dönt az MNEB LAN fináléjáról: RIFT vs Plague!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság R6 első szezonjának rájátszásában az utolsó fordulót el kellett ugyan tolni, de a RIFT vs Plague fináléról döntő mérkőzést még nagyobb várakozás előzi így meg.

Hosszú idő telt el, hogy utoljára láthattuk együtt játszani az MNEB-en a RIFT ötösét. Miután ők a második helyen zárták az alapszakaszt csak a rájátszás utolsó körében kell fegyvert ragadniuk. Ellenfelük a megújult Team Plague lesz, akik a már múlt hétvégén bekapcsolódtak a küzdelembe, április 5-én a Nice Gaminget agyabugyálták el, és amolyan erődemonstrációt tartottak, jelezve, hogy a RIFT sem számíthat baráti bánásmódra.

RIFT Esports

  • StriKe
  • DogeFather
  • Kapcsi
  • w1oza
  • BanzaJ

Strike lőtte eddig a legtöbb fraget (149) a mezőnyben - ebben a sorban BanzaJ a második -, és alighanem ezen az estén is gyarapítani fogja killjei számát, a kérdés már csak az, hogy milyen formában lesz. Az ötös annyira együtt van, hogy négy játékosuk az összes lejátszott mérkőzésen ott volt (135 kör), Rezno - aki a Plaguehez távozott idény közben - helyett pedig w1oza illeszkedett be remekül. A K/R (kill per kör) arányt tekintve Robza mögött nem meglepő módon Strike kapott helyet, és az SVR-t (a körök hány százalékát éli túl valaki) tekintve DogeFather 53%-al a csapat egyik legbiztosabb pontja. Egy pályán a megszokottnál is félelmetesebb a RIFT, Club House-on ugyanis az 5 lejátszott meccsükből mindegyiket megnyerték.

Team Plague

  • Combat
  • Rezno
  • FL45H
  • Rep
  • Robza

Az alapszakasz harmadik helyezettje alaposan megerősödött az elmúlt hetekben. Robza érkezése új lendületet adott a gárdának, és az utolsó héten Combat leigazolása tette fel az i-re a pontot. Dacára, hogy 4 fragger is van a csapatban, elég kiszámíthatatlan a csapat és ez adja igazi erejüket. Skillben abszolút felveszik a versenyt a RIFT-el, a kérdés viszont az, hogy Fauw és FastFox elemzései és taktikai felkészítése mire lesz elég, mert ha sikerül stratégiailag is együtt mozgatni az ötöst, jó eséllyel pályázhatnak a LAN döntőre. Robza 1.8-as K/D aránya figyelemre méltó, de ha esetleg az ő teljesítménye visszaesne, akkor Combat, Rezno, de Fl45H és Rep is képes a kiemelkedő teljesítményre. Emlékezzünk csak Rezno és Rep 2v5-ös körére a Nice ellen. Club House-on ugyan ők csak egyszer kaptak ki, de valószínűleg Oregon vagy Coastline mellett tennék le a voksukat.

Ez a két együttes az eredménytől függetlenül már a képzeletbeli dobogón végez az MNEB első szezonjában, már csak a végső sorrend a kérdéses, illetve a LAN finálé a WiLD ellen. A két gigász összecsapására április 12-én, pénteken este 6 órától kerül sor az alábbi csatornán:

Nézd meg esporthutv élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!