Call of Duty World League 2020: a pletykák alapján megvan az első öt befektető!

Call of Duty World League 2020: a pletykák alapján megvan az első öt befektető!

Az Activision Blizzard első körben Overwatch League csapat tulajdonosokat szervezett be a 2020-as szezonra. 

Pár hónappal ezelőtt nagy port kavart a hír, hogy az Activision Blizzard az Overwatch League franchise rendszerét a Call of Duty-ban is meg szeretné honosítani. Az akkori híresztelések alapján a 2020-as World League-be való bekerüléshez 25 millió dollárt kell kifizetni, az OWL alakulattal rendelkező szervezetek és befektetők pedig elővásárlási joggal rendelkeznek. 

A hírt egyébként az e-sport társadalom nagy része szkeptikusan fogadta, mondván 20 millió dollárt egy Overwatch League hely sem ért meg még 2016-ban, nem hogy a konzolon játszódó Call of Duty World League 25-öt 2019-ben, plusz a CoD széria bármilyen régi múltra is tekint vissza, népszerűsége már messze elmarad a modern e-sport játékokétól. Természetesen azért voltak olyanok, akik részben optimistán látták a helyzetet, mondván az Activision Blizzard sales csapata zseniális éveket tudhat maga mögött és ők biztosan képesek lesznek értékesíteni a helyszíneket. Láss csodát alig telt el két hónap se, az "e-sport konzultáns" Rod "Slasher" Breslau tegnap iparági pletykákra hivatkozva arról számolt be, hogy az Activision Blizzard máris tető alá hozta az első öt befektetőt a 2020-as Call of Duty World League-re.

A már említett elővásárlási jog miatt nem nagy meglepetés, hogy Overwatch League csapattulajdonosokat láthatunk a listán. Az EnVyUs régi motoros már a CWL-en és a szervezet vezérigazgatója, Mike "Hastr0" Rufail is korábban profi játékos volt, a Toronto Defiant és az OverActiveMedia pedig a Splyce csapatával van jelen az idei szezonban. A másik három befektetőnek egyelőre nincs kötődése még a játék kompetitív szférájával, viszont valószínűleg vesznek majd egy csapatot is, akár csak az OWL esetében. Érdekesség, hogy Észak-Amerika egyik leghíresebb CoD szervezete, az Optic Gaming és a Houston Outlaws nincs a felsorolásban, ami valószínűleg annak tudható be, hogy az anyavállalatuknak számító Infinite Esports & Entertainmentet jelenleg is árulják. További érdekesség, hogy a Los Angeles Valiant OWL csapat tulajdonosa, a napokban rebrandelő Immortals Gaming Club már bejelentkezett a cégért, szóval az OpTic rajongók számára van még remény.

 

Arról sajnos nem érkezett információ, hogy hány szereplősre tervezik a versenysorozatot, az viszont biztosnak tűnik, hogy 25 millión dolláros bevásárlási ár mellett nem lesz meg az idei 16 csapatos létszám. 

Szerintetek egyébként sikeres lehet a 2020-as Call of Duty World League? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Cover: ESPN

Kövess Minket!