Fejlesztői jelentés az Apex Legends csalóiról - Feleannyi PC meccsen vannak már csak jelen

A Respawn teljes erőbedobással igyekszik megtisztítani a játékát, ám nincs egyszerű dolguk.

Az Apex Legends nagy sikerű indulása után voltaképp a legelső probléma volt a csalók felbukkanása. Az ingyenes üzletpolitikára építő játéknak még nehezebb dolga van, mint például a PUBG-nak, ahol egy fiók több ezer Ft-ot kóstál, hiszen ha Apex-ben kitiltanak egy csalót, egyszerűen regisztrál egy új fiókot.

Persze a gyakorlatban azért ez nem ilyen egyszerű, az Apex Easy-Anti-Cheat rendszere sok esetben gondoskodik arról, hogy a kitiltott személy arról a gépről ne tudjon több fiókot létrehozni. A fejlesztők most kiadtak egy helyzetjelentés a csalókkal kapcsolatban, szerencsére némi számadatot is megosztottak velünk. Elmondták, hogy a cheaterek elleni harc egy nagyon komoly összefogással zajlik, az EA Games legjobb szakembereivel dolgoznak együtt a minél hatékonyabb működés érdekében.

A report rendszer teljesítményével abszolút megvannak elégedve, nagy mértékben felgyorsította a csalók felfedezését és kitiltását, illetve olyan új elven működő segédprogramokat is fel tudtak venni az EAC listájára, amelyek addig tökéletesen láthatatlanul működtek.

Néhány számadat:

  • Eddig összesen 770 ezer játékost tiltottak ki
  • 300 ezer játékosnál blokkolták az új fiók létrehozását
  • Csak az elmúlt 20 napban 4000 olyan játékost távolítottak el, akik árusították a csalásokat
  • Mindent egybevetve PC-n felére csökkent a csalók által szennyezett meccsek száma az elmúlt hónapban

Ezenkívül a fejlesztők kitértek a múltheti blogposztjuk egy másik pontjára is, azt kérték, hogyha van videótok a lépéshangok hibájáról, akkor küldjétek be a poszt alá, ezzel is segítve a munkájukat.

Jövőhéten egy újabb hasonló jelentést várhatunk tőlük, amiben a többi problémáról fognak szót ejteni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

  

Kövess Minket!