Úgy tűnik, meggondolta magát a Ferrari az e-sporttal kapcsolatban

Úgy tűnik, meggondolta magát a Ferrari az e-sporttal kapcsolatban

Az egyetlen komoly hiányzó Ferrari most már inkább beszállna az e-sportba.

Örülhetnek a tűzpiros olasz gyártó rajongói, ugyanis úgy tűnik, a Ferrari meggondolta magát az e-sportot illetően. A tavalyi Forma1-es e-sport világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy az olasz istálló - egyedüliként az F1-es mezőnyből - kihagyta a vb-t, úgy döntöttek, hogy nem érdekli őket a versenyszerű videojáték. Pedig az F1 e-sport évről-évre egyre nagyobb siker, nekünk, magyaroknak pedig különösen fontos, ugyanis a tavalyi évben magyar pilótának is szurkolhattunk, Bereznay Dani a Mercedes pilótájaként konstruktőri világbajnok, egyéniben pedig csapattársa mögött a második helyen végzett a szezonban!

Mattia Binotto, a Ferrari istálló csapatfőnöke pénteken azt nyilatkozta Barcelonában:

"Egyre jobban érdekel minket az e-sport, és Ferrariként nagyon komolyan vizsgáljuk már. Még nem vagyunk 100%-ig elkötelezettek a program meleltt, de a párbeszédek már javában zajlanak és hamarosan meghozzuk a döntésünket is."

Már csak azért is lehet nagy nyomás a Ferrarin az e-sport világába való belépés kapcsán, mert a legnagyobb rivális Mercedes itt is duplázni tudott tavaly év végén, nem csak a valódi aszfalton. A Ferrarinak pedig az előzetesen vártak ellenére, idén se jöttek eddig össze a dolgok, az eddigi négy futamból négyet a Mercedes nyert, már most majdnem kétszer annyi pontjuk van konstruktőrként, mint a Ferrarinak.

Mi magunk is rendeztünk már F1-es virtuális futamot, ha érdekel, hogy néz ki egy ilyen, akkor itt megnézheted.

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire komolyan a Ferrari szándékai a belépéssel kapcsolatban, de örülnénk neki, ha a jövőben őket is láthatnánk a virtuális versenypályákon. Nektek mi a véleményetek?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!