Pro League Finals tippverseny a legprofibb magyar játékosokkal

Pro League Finals tippverseny a legprofibb magyar játékosokkal

Ennek alkalmából az Esport1 kommentátorai, a WiLD és a RIFT profi játékosai mérik össze „tippmix tudásukat”. Lássuk is a tippeket:

EG - Immortals:
AdamB: Az Immortals egy elképesztően jó és nagy potenciállal rendelkező csapattá nőtte ki magát a LATAM mezőnyében. Sima meccset nem lehet játszani a világ talán legjobb „clutch-csapata” ellen. Ez az EG-nek sem fog menni, a győzelmet mégis megszerzik. (2:1) 
B3RC1: EG Win, az Immortals több szezonon keresztül bizonyította, hogy érdemesek a "2. legjobb LATAM csapat" címére, viszont egy EG ellen még ez is kevés lesz. (2:0)
PoPet: Az EG nem szerepelt túl jól az elmúlt LAN-ok alkalmával, de most, hogy nincs itt a számukra kriptonit G2, szerintem az Empire mellett ők a másik nagy esélyesek. Az Immportals rengeteg pontot döntetlenekkel szerzett, és kérdés, hogy hosszabbítással is megtudják-e nyerni ezeket a nehéz meccseket. (2:1)
Herkii: Kétség kívül az EG-t tartom az egész döntő legesélyesebb csapatának, valószínűleg a szokásos magabiztossággal fogják 2-0-ra verni az ellenfelüket. (2:0)
DogeFather: EG Az EG. Teljesítményük elég ingadozó szokott lenni, de LAN-on többnyire magabiztosan szerepelnek, itt is behúzzák a győzelmet. (2:1)
W1oza: Valószínűleg itt az EG fog nyerni, de bármi megtörténhet hiszen az EG teljesítménye nagyon változó. (2:0)
Összegzés: Abban mindenki egyetért, hogy az EG kiveri az Immortalst, a brazilokat azonban nem úgy ismerjük, mint akik ebbe egy pillanatra is beletörődnek. Végül azért valószínűleg „kék vérrel” az ereinkben zárjuk a napot.
FaZe – Lestream Esport:
AdamB: A Lestream egy kiválóan összerakott csapat, ami meglepően gyorsan forrt össze, és remekül játszott az európai régióban. Valami mégis azt súgja, hogy a „brazil óriás” a torna legsimább meccsén veri meg őket. (2:0)
B3RC1: FaZe győzelem. Egy komoly LAN-ja volt eddig a LeStream-nek, azon a várakozásokat alulmúlva teljesített. A FaZe-nek sokadik, és elvégre ők az előző szezon ezüstérmesei. (2:0)
PoPet: FaZe a szezon 2. fele óta menetel, egy meccset sem vesztettek, míg a LSE néha-néha botladozott. Két szoros mapon, de a FaZe behúzza majd 2-0-ra. (2:0)
Herkii: FAZEUP! (2:0)
DogeFather: A FaZe remek formát mutatott a PL utolsó fordulóiban, míg például a Lestream 2-7-re kapott ki a 12. játéknapon a Chaos-tól. (2:0)
W1oza: Nagyon erős csapatnak tartom a FaZe-t, de most szerintem nagyon jó formában van a LSE. És szerintem fejben jobban ott tudnak lenni, mint a FaZe. (1:2)
A tippek alapján torna legegyértelműbb meccse lesz ez, öten „mapot se adnak” a Lestreamnek. W1oza az egyetlen kivétel, ő merészen egyből kettőt is, amely valószínűleg a verseny legnagyobb meglepetése lenne.
Igaz, ez még az Invitational, de a srácoknak ott a helyük Milánóban is
Team Empire – Dark Zero:
AdamB: Talán a negyeddöntők legjobban várt meccse, a DZ magja kerek két év böjt után tudott eljutni LAN-ra, ráadásul BC-vel erősebbek, mint valaha. A srácok talán már el is felejtették, hogy milyen LAN-on játszani, ellentétben az Empire-rel, aki itt is tovább fog menetelni végül. (2:1)
B3RC1: Empire win, szeretném, hogy a Dark Zero meglepje ellenfelét és minket is, de a papírforma nagyon ellenük dolgozik. (2:1)
PoPet: Hosszú idő után jutott le LAN-ra a DZ (magja), de szerintem nem elég jók még ahhoz, hogy az Empire ellen egy Bo3-at elhozzanak, annak ellenére, hogy a roster change óta az Empire nem tűnik legyőzhetetlennek. Azt hozzá kell tenni, hogy egy igazi ki-ki meccs lesz, bármi megtörténhet. (2:1)
Herkii: Statisztikák alapján az Empire sokkal erősebb, de szerintem a DZ van annyira jó csapat, hogy az európai régió egyik legerősebb és leggyorsabban fejlődő ötösét megizzasztva mapot tudjon hozni. (2:1)
DogeFather: Az Empire teljesítményét kicsit negatívan érte a nemrég történt játékoscsere (Dan->Shockwave), de bőven volt idejük gyakorolni, így győzelmet várok a részükről ezen a meccsen. (2:1)
W1oza: Elképesztő az az erő, amit az Empire képvisel most, habár nagyon látszik az ember csere a teljesítményben. Mégis úgy érzem, hogy felül tudnak kerekedni most a DZ-n. (2:1)
Szinte lehetetlen módon és mindenfajta egyeztetés nélkül adta mindenki ugyanazt a tippet. Nagyon úgy néz ki, hogy minden jel erre az eredményre mutat, úgyhogy gyerünk, házat, kocsit, jószágot, vagyont rá.
BC és BKN "2 képpel feljebb" még az EG színeiben egyeztetnek, itt pedig már a DZ stratégiája lehet a téma.
FNATIC – Nora Rengo
AdamB: A FNATIC meggyőzően verte meg legnagyobb riválisát a legutóbbi APAC LAN döntőn, akiknek óriási csapás volt a kapitány, IGL, top fragger és egyben közönségkedvenc Wokka távozása. Őt YoshiNNGO pótolja, akinek APAC-en kívüli rutinja egyelőre nincs, az ausztrálok pedig ezúttal is behúzzák a meccset. (2:0)
B3RC1: FNATIC győzelem, az APAC rangadó már rendre megtörténik az R6 világeseményein, jó meccset és Fnatic győzelmet várok, ugyanis a Nora gyengült az Invitational óta, a FNATIC pedig csak összeszokottabb lett. (2:1)
PoPet: Bántóan sima FNATIC win lesz sajnos, a Nora egyszerűen nem találja magát Wokka kiválása óta. Viszont azt az Invin megmutatták, hogy lebecsülni nem szabad őket, de most úgy érzem, kevesek lesznek. (2:0)
Herkii: A scene két óriása fog összecsapni, rendkívül érdekes és izgalmas meccsre számítok, amit a Nora behúz 2-1-re (1:2)
DogeFather: Az APAC rangadóra már a negyeddöntőkben sor kerül. Az Invitational óta Wokka visszavonult, így szerintem a FNATIC esélyesebb a jelenlegi erőviszonyok között. (2:0)
W1oza: Ha Wokka még ott lenne a NR-ben szerintem ők nyernének. De ő visszavonult, ezért szerintem nem lesznek eléggé erősek hogy ezt megnyerjék. (2:0)
Wokka távozása, és a FNATIC legutóbbi győzelme szinte mindenkit meggyőzött, bár a változatosság kedvéért a 4 lehetséges map eredményből háromra is érkezett tipp. Herkii az, aki dacol a tömeg szavával, meglátjuk kinek lesz igaza.
 Mennyit fognak vajon táncolni idén a japán fiúk?
Elődöntők:
AdamB: EG - FaZe
„Észak” és „Dél” óriásának összecsapásától a Finals legjobb meccsét várom. Legutóbb a tavalyi Invitationalon találkoztak, ahol 2-1-gyel ment tovább az EG, én most is erre az eredményre számítok. Bárhogy is lesz, zseniális és elképesztően színvonalas meccsnek leszünk tanúi. (2:1)
B3RC1: EG - FaZe

Az EG LAN-on utoljára a 18-as Invitational-ön játszott jó formában, a FaZe pedig folyamatosan. (1:2)
PoPet: EG - FaZe

Döntőnek is beillő párosítás, nagyon szoros meccs lehet a két csapat között, de azt hiszem, azzal, hogy az EG behúzza az első meccsét, nagyon nagy mental boostot fognak kapni, és ez be fogja őket vinni a döntőbe is. (2:1)
Herkii: EG - FaZe 
Amikor azon gondolkodtam, hogy a milánói Finals-ön milyen döntőre számíthatok, ez a meccs volt az egyik opció ami beugrott. Hatalmas meccsre számítok, overtime-okkal és 3 mappal. Mindkettő csapat a régioját megnyerte, a FaZe jobb mutatókkal rendelkezik, de #bleedblue 2-1 az EG javára (2:1)
DogeFather: EG - FaZe
A FaZe véleményem szerint képes lesz megállítani az amerikai sztárcsapatot. (1:2)
W1oza: EG - LSE
Egy szoros meccsre számítok. De az LSE játékát erősebbnek tartom a mostani metához talán ők jobban tudtak alkalmazkodni. Az agresszív franciákhoz későn fognak adaptálódni az amerikai srácok. (1:2)
Itt már egy kicsit szerteágazóbbak a vélemények, 3 EG, 2 FaZe, és egy LSE továbbjutás szerintünk. Az EG-FaZe kimenetelére valóban kb 50-50% az esély, ha pedig a LSE kiveri az EG-t, akkor nem kisebb eséllyel szállnak ringbe a brazilok ellen se.
Másik elődöntő:
AdamB: Empire-FNATIC
Az orosz gárda két vállra tudja fektetni a kiváló formában lévő ausztrálokat, de csak óriási küzdelem árán. (2:1)
B3RC1: Empire-FNATIC
Az Empire Shock nélkül nem az igazi, itt lehet a nagy esélye az ausztrál srácoknak. (1:2)
PoPet: Empire – FNATIC:
Nem látom a FNATIC-ban, hogy reális esélyük lenne Európa legjobb csapata ellen. Sima Empire. (2:0)
Herkii: Empire - Nora Rengo
Bár az 6 Invin alul maradt a Nora az empire el szemben azóta mind 2 teamben történt lineup változás itt elválik, hogy kinél vált be jobban. A mérleg nyelve az Empire felé mutat, de remélem a japánok letáncolják őket a pályá(k)ról. (1:2)
DogeFather: Empire-FNATIC

A DZ-t nehezebb két vállra fektetni, azt gondolom, hogy a FNATIC nem okozhat az Empire-nek túl sok fejfájást. (2:0)
W1oza: Empire-FNATIC

Ez szerintem nem kérdés, hogy Empire győzelem lesz, meghozzá fölényes. Lehet, meglepi az APAC team valami új dologgal az oroszokat, de ez nem fog pár körnél többet jelenteni. (2:0)
Az Empire mindenki szerint eljut ide, azonban a csoport harmada szerint az APAC csapatok hozzák meg az oroszok végzetét. 4 Empire, 1 Nora, 1 FNATIC jutott, melyik maradhat?
Döntő:
AdamB: EG-Empire
Az általam várt döntőben „helyre áll a Siege viág rendje” ugyanis NA és EU bajnoka csap össze döntőben. Mindketten megérezték a vérszagot, hogy az ősi rivális G2 nincs itt, így rendkíül szoros lesz a döntő. Az Empire-ön azonban érezni a minimális formahanyatlást, köszönhetően annak, hogy az új fiú, Dan nem világklasszis játékos (A Lestream ellen például több nagy hibájából született a vereség), az EG pedig teljesen egyben van, így szoros, talán overtime-os map-okat fognak játszani, de bukni nem fognak a „kékek”. (2:0)
B3RC1: FaZe-FNATIC

A FaZe az előző szezon döntőjében a G2-tól szenvedett csak vereséget. De itt most nincs G2, aki megállítaná őket. (2:1)
PoPet: EG-Empire

Ez a párosítás azt jelentené, hogy összejön az álomdöntő, amit a LAN előtt nagyon sokan vártak. Őszintén, mindkét csapatban megvan minden, hogy behúzzák, és talán az Empire reálisabb tipp lenne, de az EG „fangirl” énem miatt nem tudom azt mondani, hogy másik csapat húzza ezt be. Szoros mapok, szoros meccs. (2:1)
Herkii: EG – Nora Rengo

Rendkívül érdekes döntő lesz, mivel legjobb tudomásom szerint APAC csapat PL döntőben még nem játszott, mindkét régiónak kijár egy újabb, vagy egy első lan győzelem, ugyanazt tudom elmondani, mint a többi meccsről. (2:1)
DogeFather: Faze-Empire

Az Invitational-ön megmutatták, hogy ők a világ 2. legjobb csapata. Mivel az egyetlen ötös, aki papíron jobb náluk, kihagyja ezt a LAN-t, nem lehet kifogásuk. (1:2)
W1oza: LSE-Empire

Az utolsó egymás elleni meccsükön sikerült az LSEnek behúzni 7:3ra Club Houset. De lanon én most erősebbnek érzem az Empiret. És akitől pedig igazán féniük kellene az oroszoknak ők nem lesznek ott a lanon (G2). (1:2)
Talán jómagam tippje a legmerészebb, mégpedig az, hogy az EG bukott map nélkül nyeri meg a finálét. Itt aztán tényleg eltérő döntők és vélemények alakultak ki, hárman is EG győzelmet várnak, ketten az „orosz birodalomban” bíznak, Berci szerint pedig kerek egy év után újra brazil zászló társul a gravírozott üvegtrófeákhoz.
Csak emlékeztetőként: Az Empire Milánóban, ebben a csarnokban nyerte első és ezidáig egyetlen nemzetközi LAN-ját.
Ezek a mi tippjeink, de mik a tieitek? Írjátok meg nekünk kommentben ;)
Ne felejtsétek el, hogy a játék magyar adásának nézésével ezúttal is charmokat zsebelhettek be, és versenyben lesztek az Esport 1 nyereményjátékáért is.
Ha követnéd a legprofibb magyar Siege játékosokat, itt éred el őket:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!