Győzzön a kiválóbb kardforgató: Duel Paladin paklibemutató

Egyre esélyesebb, hogy a Paladin az off-meta deckek nagykövetévé óhajt előlépni.

A Paladin a Rise of Shadows kiadása óta meglehetősen perifériára szorult, ha a standard meccseket vesszük alapul. A legjobb összeállításnak számító Mech Paladin is csak tier 3-ba fért be a legutóbbi metajelentés alapján, és mellette csak erősen off-meta deckekkel találkozhatunk, mint a méregdrága Hakkar Paladin, a Holy Wrath Paladin, a Secret vagy Secret Mech Paladin, a Dragon Paladin és így tovább egészen a cikkünk középpontjában álló Duel Paladinig.

Duel Paladin

Kód: AAECAZ8FCtwD+gaiCfH+AqCAA72GA+yGA5uKA9aZA4qaAwqMAc8G/PwC+/4Ci4AD2IwD+ZMDkJoDtJsDhpwDAA==

A Duel! a Rise of Shadows kiegészítő legrosszabb epic lapjai közé sorolható, így a borsos gyártási költség ellenére ne számítsatok kimagasló győzelmi arányra. Az általános stratégia szerint a Duel! érkezéséig húzni kell az időt, a túlélésre kell törekedni, majd elszabadulhat a pokol. A deckben fellelhető pár szinergia is, amik ugyan nem tökéletesek -sőt igazság szerint elég kiszámíthatatlanok-, de ha véletlenül sikerül összehozni egyet, akkor garantáltan fülig ér majd a szád.

Tegyük fel, hogy egy olyan ellenféllel van dolgod, akiről tudod, hogy nem használ erős minionokat, így amint lehetőséged van rá, kijátszod az ominózus spellt, ami Archmage Vargothot dobja a pástra -aki persze túléli a párbajt-, majd a kör végén újraaktiválja a varázslatot, ami ezúttal Oondastat csalja ki a paklidból, ami egy szerencsés Overkill esetén Shirvallaht vagy az Amani War Beastet is a boardra hívhatja. Ideális forgatókönyv, nemde?

Rizikós kezdés, magabiztos végjáték

Aggroval szemben bíznod kell a jó húzásokban, illetve abban, hogy a korai leszedések, mint a Mysterious Blade és a Consecration időben kijönnek. A Twin Spellek közül a Desperate Measures páratlan manánál egy plusz lehetőséget biztosít a következő körre, míg mellette a Silver Hand Recruit figyelemelterelésként megjátszható. A lényeg, hogy amint tudod, játszd ki a Duel!-t, mert az ötödik körös kilenc manás lények minden esetben nagyot ütnek majd, illetve minél több mechet áldozol be az elején, annál gyorsabban nyerheted ki Kangor's Endless Army spelljéből az értéket.

A paklitól kifejezetten óva intenénk mindenkit, akinek komolyabb szándékai vannak a ladderen, és elsősorban azok figyelmébe ajánlanánk, akik élvezik az ehhez hasonló off-meta deckeket.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!