Nagyon megcsappantak az Apex bevételei

Ahogy arra számítani is lehetett, a kezdeti lendület csak egy ideig tartott, de talán akkora visszaesésre senki sem számított, mint amekkora valójában történt.

A játék kétség kívül az egyik legjobb free-to-play rajtját produkálta, azonban a kezdeti hype, a játékosok lelkesedése alább hagyott mára már. Hiába robbant be maga a játék hirtelen a piacra és a köztudatra egyaránt, hiába ment el az a rengeteg pénz marketingre és streamerek bevonására, nem volt elegendő ahhoz, hogy fenntartsa a játékot, ugyanis ennek a játéknak is, mint oly sok másnak, törődésre van szüksége, nem csak a játékosoktól.

Az első pár hét után viszont megcsappant a játékosok száma, még maguk a legnagyobb nevek is elpártoltak a játéktól, így már nem mondhatja el magáról azt, amit megjelenésekor, hogy dominál a Twitch nézettségi listáján. Míg februárban még 92 millió dollárt, addig áprilisban már csak 24 millió dollárt termelt a játék, ez közel 75%-os visszaesés.

Persze lehet mondani, hogy 24 millió dollár az még mindig rengeteg, és valóban, de egy ekkora visszaesést nem lehet épp egy rosszabb hónapnak betudni. Természetesen még nem kell temetni a játékot, hiszen ha minden igaz, hamarosan érkezik a telefonos verzió, ami újabb célközönséget és játékosokat húzhat be egyaránt. Azonban a lassan érkező frissítések és a battle pass nem segítenek azon, hogy maga a játék népszerű maradjon.

Talán majd az E3-on előrukkolnak valamivel. Ti játszotok még a játékkal?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!