Ceb beszólása miatt Solo bojkottálja az EPICENTER Majort, amíg a Valve nem talál megoldást!

Ceb beszólása miatt Solo bojkottálja az EPICENTER Majort, amíg a Valve nem talál megoldást!

A Virtus.Pro népszerű orosz játékosa, Aleksey "Solo" Berezin a Twitteren jelentette ki, hogy ha Valve nem hoz konkrét és szigorú szabályokat a rasszizmussal kapcsolatban, akkor nem fog részt venni az EPICENTER Majorön, amelyet Oroszországban rendeznek.

A Virtus.Pro egyik support játékosa, név szerint Aleksey "Solo" Berezin nyilvánosan a Twiterren jelentette ki, hogy nem hajlandó részt venni az Epicenter Major versenyén - melyet Oroszországban rendeznek - addig, amíg a Valve nem tesz valamit Sebastien 'Ceb' Debssel, a Dota 2-ben történt rasszista megnyilvánulását követően. Nem is olyan rég, egy 7k-s player, Maxim a redditre posztolt egy képet, amelyen Ceb kirohanását olvashatjuk. Miután a meccs ID alapján beazonosították, hogy tényleg ő volt, a közösség, különösképpen az oroszok nagy felháborodással vették tudomásul szavait.

Természetesen a francia világbajnok válasza sem maradt el:

"Sajnos az ő toxikus és játékromboló viselkedése vezetett ahhoz, hogy ezeket a sorokat leírtam. Próbáltam vele játszani és végül elveszítettem a temperamentumom. Ami így utólag teljesen kontraproduktív és elfogadhatatlan volt. Igazából a dolog megtörtént, nincs nagyon mit magyarázni, hiába egy ilyen meccset tönkretevő emberrel szemben történt ez. Szeretnék elnézést kérni, hogy ilyen szavakat használtam, hiszen én minden közösséget egyaránt tisztelek. Bár azt gondolom mindenképp büntetést érdemel egy ilyen játékos sajnos hibát követtem el, de tanultam belőle és látom már, hogy az idegeskedés nem vezet semmi jóra."

Ez elsőre nem igazán hatotta meg Solot, aki hangot is adott neki, mert mélyen érintette az ügy:

"Ilyeneket egyszerűen nem lehet mondani, függetlenül attól, hogy milyen impulzus ért minket. Büszke vagyok arra, hogy orosz vagyok és a beszólásaitól egyszerűen nem jutok szóhoz. Nem olyan fiatal játékos ő már, aki csak így gondatlanul fecsegjen, mert talán nem érti meg a következményeket. A kezdetektől fogva ezzel a játékkal játszik és a közösség részévé vált, sok tiszteletet szerzett, és ez még rosszabbá teszi a helyzetet."

Ezek után viszont történt némi pozitív változás az esettel kapcsolatban. Solo egy újabb posztjából már az olvasható ki, hogy ő, Ceb és a Valve egy komoly megbeszélést folytatott az elmúlt héten a rasszizmus elleni harcról és annak megoldásáról.

"Egy hosszú távú megoldáson dolgozunk együtt, de nyilvánvalóan ez időt vesz igénybe. Most csak annyit mondhatok, hogy örülök, hogy mindenki ugyanazon a véleményen van, hogy mit kell tennünk, hogyan kell tennünk, és a Valve támogatása optimistává tesz engem is a rasszizmus elleni küzdelemben."

Továbbá arra kért mindenkit, hogy maradjanak nyugodtak és összpontosítsanak az új patchre, és mihelyst kitalálták a megoldást értesítik a közösséget és a rajongókat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!