Hirdetés

Az OG döntött: komoly büntetést szabott ki Ceb rasszista beszólására

TZeus | 19/06/18 12:58
Cikk mentése

Néhány sor in-game igen sokba került a francia játékosnak.

Hirdetés

Nem olyan régen számoltunk be arról, hogy a világbajnok OG offlanere, Sebastian ‘Ceb’ Debs elvetette a sulykot az egyik pub meccsében és beszólt egy orosz játékostársának.

Az oroszok, különösen a Virtus.Pro sztárja, Solo ezt nagyon nem vette jó néven. Eléggé felkavarta az állóvizet és igyekeztek a Valve-ot is bevonni az ügybe. Dacára Ceb bocsánatkérésének, Solo azt mondta, hogy nem hajlandó résztvenni az EPICENTER Majorön, amíg nem találnak valami megoldást a rasszizmusra a játékon belül.

Úgy tűnik a francia játékos csapata talált rá egy módszert, amivel elejét venné a hasonló eseteknek. Az alábbi döntéssel szeretnék biztosítani a rajongókat és a támogatókat, hogy nem forduló elő ilyesmi többet:

"Ceb lemond minden bevételéről, amelyet az Epicenter Majorön szerez, sőt mi több, felajánlja jótékony célra. Ő választhatja ki kinek szeretné átutalni és erről publikusan be kell számolnia. Emellett egy havi fizetésének is búcsút mondhat, valamint garanciát kell vállalnia, hogy sohat többet nem fordul ilyen elő vagy sokkal komolyabb büntetésre számíthat." - áll az OG hivatalos közleményében.

Kis számolgatás után azt láthatjuk, hogy a - számára anyagilag - legjobb esetben (13-16. helyen végezve) a csapat 10 ezer dollárt kap és ebből az ötöde illetné őt, amitől meg kellene válnia. Legrosszabb esetben az első helyért járó 350 ezer dollár ötödéről kellene lemondania. Persze azt hiszem a tavalyi TI győzelem után aligha bánná, ha a Major diadalból származó bevétel nem az ő pénztárcáját gyarapítaná.

Továbbá a bejelentésben még arról is olvashatunk, hogy az OG a VP-vel együttműködve dolgozik azon, hogy elkerüljék az ilyen szituációkat és a két csapat közötti showmatch megszervezése is tervben van. Az OG tényleg komolyan veszi a rasszizmus elleni küzdelmet és a céljuk a többi csapattal karöltve az lenne, hogy kiszorítsák az olyan egyéneket, akik nem tudják tolerálni a társaikat a játék során.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • nagyonjo33 5 hónapja
    Pub meccsen összeveszni egy orosszal... ez minden meccsen megtörténik hát nemtudom mit mondott de azért ez kicsit túlzás.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?