Szervezett matchmaking bűnözés folyik Kínában - Dota 2

Szervezett matchmaking bűnözés folyik Kínában - Dota 2

Egy korábbi nagynevű játékos olyan üzeneteket kapott, amiben pénzt követeltek tőle a ranked meccsekért. Különös módon zsarolták meg.

Bu "YaphetS" Yanjun - fénykorában játszott a TongFu és Vici Gamingben - a napokban a Weibora töltött fel olyan üzeneteket, ahol tulajdonképpen a zsarolásáról és egy különös jelenségről olvashatunk. Nem egészen fél hónapja két fiókja is a legjobb 100 körül mozgott. Aztán belefutott egy igen durva losing streakbe (egymás után bukott sok meccset), ráadásul mind a két accountján, majd itt is ott is visszabukott rank 400 környékére. Ez nagyon gyanús volt számára, már csak azért is, mert mikor nem streamelt teljesen normális meccseket tolt, stream alatt viszont alig tudott nyerni. Szó szerint feederek voltak a csapatában, akiket Kínában csak "színészeknek" hívnak.

Nem telt bele sok idő, jelentkeztek nála is:

"Folyamatosan veszíteni fogsz, ha nem fizetsz. Viszont, ha tejelsz, a legjobb 10-be is bejuttathatunk."

Dühös lett, majd a kapott és egy booster csoportban tapasztalt hasonló üzeneteket posztolt Weibo-n. Tulajdonképpen az jön le az egészből, hogy a boosterek egy része "bandába" tömörült és a magas MMR pubokban játszó játékosokat védenék be a vereség elkerülése végett. Jobban mondva ajánlatot tesznek a híresebb streamereknek, hogy pénz ellenében egyre feljebb juthatnak (nagyjából 3 ezer dollár havonta). Azzal érveltek, hogy egy ilyen ismert streamernek nem jelent ez sokat, viszont ha nem teszik meg, akkor nem fognak nyerni és csak bukják majd az MMR-t.

Ezt úgy érik el, hogy amint streamelni kezd az egyén, becserkészik a csapattársait és pénzt ajánlanak, ha elbukják neki a gamet. Még többet perkálnak azoknak, akik igazából nem feedelnek, csak olyan jól színészkednek, majd hibát követnek el "véletlenül", ami a meccsbe kerül. Pletykáltak arról is, hogy a nagy MMR-el rendelkező játékosok közül már volt aki fizetett, mert szerette volna elkerülni az ilyesmit. Leginkább az 5.5k és a 6k körüli szinten működik ez a szervezet Kínában.

Ezt vajon az országnak vagy a Valvenak kellene megoldania?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!