Az OG és a TNC kiharcolta, a Keen Gaming

Az OG és a TNC kiharcolta, a Keen Gaming "kiimádkozta" a TI9 meghívót az utolsó Majorön!

Az OG N0tail nélkül pusztította el a Secretet, míg a Keen Gaming ott sincs a rendezvényen, de egy számukra előnyösen alakuló párharc miatt biztosan ott lesznek a vb-n.

Ki gondolta volna a 2018/19-es Dota Pro Circuit elején, hogy az utolsó Majorig ekkora lesz a harc a csapatok között? Elég gyorsan kezdett kirajzolódni, hogy ki lehet az a 10-12 együttes, akik meghívót kaphatnak a Valve-tól. Mégis az Epicenter Major kezdetéig még 4 hely volt kiadó ezen a listán.

A TNC Predator a felső-ági döntőbe jutásával (2:1-re legyőzték az RNG-t) felküzdötte magát a DPC 9. helyére, ezzel pedig kiérdelte a Valve meghívóját is.

Tegnap a Forward Gaming kikapott a PSG.LGD-től, ezzel pedig elestek a TI9-re való közvetlen kijutástól. Ami az egyik oldalon bánat és vereség, az a másik oldalon öröm és diadal, ez kellett ugyanis, hogy a Keen Gaming ne izguljon tovább, mert így ők lettek a 11. meghívott csapat. Az ázsiaiak egyébként ott sincsenek az oroszországi versenyen, ezért tehát nekik ez a néhány nap elég stresszesre sikerülhetett, miután nem a saját kezükben volt a sorsuk.

Az OG-nál történt némi változás, mivel az előzetes bejelentés szerint N0tail egészségügyi problémával küszködött, ezért a helyére francia edzőjük, Sockshka került. A TI címvédő eddig nem feltétlenül tudta hozni a világverő formáját, most viszont nagyon odatették magukat. A jelenleg number one együttesnek tartott Team Secret jött velük szembe az alsó-ág második fordulójában, és sokak megdöbbenésére elég egyoldalú lett az összecsapás. Nem Puppeyék javára, mert az OG elsöpörte őket. Az első mérkőzést 27, míg a másodikat 41 perc alatt fejezték be.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyetlen hely maradt az invite listán, és erre két csapat pályázik még. A külön pikantériája a dolognak, hogy egymás ellen játszanak 28-án, és dönthetik el az utolsó meghívó sorsát. Az alsó-ág ki-ki párharcát, az Alliance vs Gambit Esports-ot június 28-án 14 órakor rendezik.

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!