Íme az indok, amiért Twitchet és Frostot korábban nerfelték!

Íme az indok, amiért Twitchet és Frostot korábban nerfelték!

A kimutatás szerint rájuk fért, viszont Glaz esetében nagyon durván túlzásba estek, ezért is jön a buffolása hamarosan.

A Ubisoft időről időre megmutatja a közösségnek, hogy milyen népszerűségnek örvendenek az operátorok, emellett a győzelmi rátájukat is leolvashatjuk. Korábban közzétették már, hogy a teszt szerverre kiadott patch mit tartalmaz, most pedig a Phantom Sight előzetes statisztikáit vették górcső alá. A balanszért felelős csapat többek között ennek segítségével vizsgálja meg, hogy kikhez érdemes hozzányúlni és mely irányba szeretnék elmozdítani az adott operátort.

Az új Operation kezdete óta gyűjtött információk alapján igyekeztek eszközölni a fentebbi linken olvasható változtatásokat. A korábban már látott nerfek közül viszont Glaz esetében sikerült túl lőniük a célon, a számok legalábbis erről árulkodnak. Ugyan az áprilisban kiadott statisztika alapján a pick rateje nem sokat változott, bár kevesebben hozzák ez tény, de a win rate százaléka hatalmasat csökkent. A majd plusz másfél százalékos tartományból jól láthatóan a koordináta rendszer legaljára zuhant a gyengítés miatt. Az ő esetében ezt igyekszik korrigálni a fejlesztőcsapat, Twitch és Frostot illetően viszont úgy tűnik elégedettek, és a Kaid módosításra is felemelt fejjel biccentenek a leírtakat tekintve.

A támadók győzelmi és kiválasztási rátája:

A védők győzelmi és kiválasztási rátája:

Twitch

A Phantom Sight kiadásával növelték az F2 assault rifle visszarúgását (recoil). A hatékonysága miatt túlzóan jó volt, így a Ubisoft szerint a pick rate-je a kellő ütemben esett vissza az elfogadható szintre: 60%-ról 43%-ra körönként. Ugyanakkor továbbra is magas K/D aránnyal büszkélkedhet az operátor, itt ugyanis az eddigi 1.25-ről csak 1.17-re csökkent a mutatója, tehát még mindig halálos.

Frost

A csapdájához szükséges lövések számát csökkentették (3 -> 2), így jóval könnyebben tudják leküzdeni ezeket az akadályokat az ellenfelek. A csapdák 68%-át lőtték szét az előző szezonban, ez az arány most 75%-ra emelkedett, ami a Ubi szerint a helyes irány. Látván az operátor nagy win rate-jét, talán csoda, hogy ennyivel megúszta.

Kaid

Kaid sokoldalúságának növelése érdekében megajándékozták egy Nitro Cellel. Ez az opció elég hamar népszerűbb lett, mivel a játékosok 65%-a használja ezen felszerelést az előző szezonban látott - 51%-os arányú pick - szögesdrótok helyett.

Szerintetek kihez kellene még hozzányúlnia a Ubisoftnak a balanszal kapcsolatban?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!