Trapper, Roamer vagy... Hasznos grafikon a védők erősségeiről és gyengeségeiről!

Trapper, Roamer vagy... Hasznos grafikon a védők erősségeiről és gyengeségeiről!

A védő operátorokat vette górcső alá egy játékos és a játék fellelhető pozíciók és tulajdonságok szerint készített róluk egy nagyon hasznos kimutatást.

A legjobb védekezés a támadás - korábban a támadókról is megírtuk ezt a kimutatást -, állítja sok hadvezér. Azonban sokszor nem árt felállítani egy defenzív taktikát, mert bizony alaposan meglephetjük vele az ellenfelünket. Bár a támadások alkalmával is egy olyan ötös létrehozása a cél, amivel minden eshetőségre felkészülhetünk, de azt hiszem nem hazudok, ha azt mondom, ez a védelemnél hatványozottan igaz. Lehet trükközni Bandit Shock Wire-ével, Mozzie saját drónt szerezhet és előre csapdákat is elhelyezhetünk. Ezek csak az alapok, ezáltal megismered a választott operátorod és nagyjából be tudod lőni, hogy mire képes és a csapaton belül mire használható. Egy csapatjátéknal viszont fontos, hogy ne egyénben gondolkodjunk, hanem olyan karaktert válasszunk, aki a lehető legjobban beleillik az ötösbe és akire tényleg szükség van.

Minden operátornak van erőssége és gyengesége, ezt hivatott összegezni egy remek kimutatás, amelyben kiderül, hogy milyen pozíciókat foglalhat el egy védő és milyen esetben érdemes vagy nem érdemes kiválasztani.

An - Anchor: A védelmed utolsó bástyája. Emellett megakadályozza az ellenfelet, hogy az objective-he berusholjon. Ideális erre a posztra a heavy (3) armorral és buff/debuff-al rendelkező operátor. Legalább 1 legyen mindig a csapatban.

AD - Area Denial: Megállítja az ellenfelet, hogy a objective szobába betegyék a lábukat vagy a pálya kulcsfontosságú területeiről szorítja ki őket. Lassítja a támadókat és a lehető legtöbb időt nyeri a védők számára.

Ro - Roamer: Járja a pályát és kivárja a megfelelő időpontot, hogy lecsaphasson. Öl, megsebesít vagy földre küld valakit az ellenfélből, de már az is sokat jelent, ha késlelteti a támadást.

In - Intel / Counter-Intel: Felderíti és információt szolgáltat a támadók pozíciójáról. Effektív még az ellenséges Intel lekapcsolásában.

UD - Utility Denial: Elpusztítja vagy megbénítja az ellenfél eszközeit és kütyüjeit.

Tr - Trapper: Felállítja a csapdákat, és ha lehet minél több borsot tör a támadók orra alá.

Az alábbi képen pedig hexagonnal szemléltették minden támadó operátornál, hogy mi az ami rá jellemző és minél inkább kileng az adott tulajdonság felé a jelzés, annál erősebb benne. Értelemszerűen, amerre nem mutat a belső világosabb rész, arra nem igazán használható. Pickelés és counter pickelés esetén is jól jön egy ilyen kimutatás:

Ha esetleg nem látható a hexagonok hat sarkánál a felirat: Fent balra: An - Fent jobbra: UD - Bal oldalt: Tr - Jobb oldalt: RO - Lent balra: AD - Lent jobbra: In.

Ti mit gondoltok, mennyire pontos ez a grafikon? 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!