Meglepő fordulat: SirBoss-t kispadra ültették és Jess távozott a PENTA-tól!

Meglepő fordulat: SirBoss-t kispadra ültették és Jess távozott a PENTA-tól!

A sorozatos gyengébb teljesítmény után néhány változást eszközöltek a PENTA R6S kereténél, így az egyik magyar játékos kikerült a kezdőből.

Az utóbbi félév nem feltétlenül a PENTA ötöséről szólt a nemzetközi Rainbow Six: Siege mezőnyben. Már az nagy érvágás volt, hogy a Pro League 9. szezonjának döntőjére nem sikerült kijutniuk (4. helyet érték el az európai régióban). Aztán a nyári küzdelmek sem hoztak sikert, és az még hagyján, hogy az Allied Esports Vegas Minor 2019-en a 12-14. helyen zártak, a DreamHack Valencia 5-8. helyezése és a Six Major 2019 (Raleigh) selejtezőjének elbukása már sok volt a vezetésnek.

Az együttes edzője és elemzője, Jessica "Jess" Bolden távozott, míg Mérész "SirBoss" Ferencet kispadra ültették.

A bejelentés mellett Jess elmondott még néhány fontos információt, miszerint a döntés közös megegyezés alapján történt és már korábban megfogalmazódott benne a váltás. Május végén, június elején úgy érezte, hogy itt az idő elhagyni a PENTA-t, de végül kitartott egészen mostanáig a srácok mellett. Volt egy törés a csapat életében, mikor az egyik játékosuk 3/4 hét vakációra ment, annak ellenére, hogy sem ő, sem a többiek nem nézték ezt jó szemmel. Ráadásul mentálisan szerette volna erősíteni a srácokat, de a dolgok rosszabra fordultak, mert elmondták neki néhányan, hogy nincs szükségük ilyesfajta segítségre. Megkérték, hogy az edző pozíció helyett maradjon a csapat elemzője és segítője. Nem igazán működött viszont a kommunikáció köztük, így nem maradt más lehetőség, mint a különválás.

Azon viszont nagyon meglepődött, hogy SirBoss-t a kispadra száműzték, mivel nagyszerű és elhivatott játékosnak tartja. Nem ő volt a csapat problémáinak forrása. A PENTA Jess nélkül folytatja tovább, és míg a másik magyar játékosra, Kővári "blas" Balázsra kezdőként, addig SirBoss-ra csak csereként számítanak a jövőben. Helyette  Janis "Janixs" Linins-t, egy lett játékost hívtak próbajátékra.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!