Kétrészes nagy frissítés: először a Matchmakinget alakították át!

A játékosok augusztus 6-án észrevehették, hogy a Valve bemutatta az egyelőre kísérleti jeleggel készített új Matchmaking rendszerét.

Az MMR számokat eltörölték, viszont a szezon során begyűjtött medálokért nem kell izgulni, megmaradt olyannak, amilyen eddig volt. Az újításnak két fontos szelete van, az egyik, hogy eltávolítsák a kétféle MMR-t (solo és party), valamint a szerepkörök is megjelentek a ranked játékoknál.

A Valve tisztában van egyébként azzal, hogy az első verzió sok kérdést vet fel és vitákat is generál majd a közösségen belül, de valljuk be, régóta vártunk már egy hasonló update-re. Ha pedig hosszútávon foglalkoznak a dologgal, akkor abból mi csak profitálhatunk játékosként.

"Az MMR pontossága kapcsán: Elismerjük, hogy a kompromisszum érdekében időnként a rendszer a solo vagy a party mmr-t vette figyelembe. Ez az adat azonban kisebb mértékben szólt bele a játékokba, mint arra mi számítottunk. A legtöbb problémát ez okozza, de biztosak vagyunk benne, egy jobb algoritmussal ezt is meg tudjuk oldani. Egy másik jelenség volt, ha egy társunkkal játszottunk, akinek nagyobb az MMR-je, akkor arra lehetett számítani, hogy a milyenk is nagyobb arányban nő. Ez csak részben volt igaz az előző Ranked rendszerben. Az új esetében ez már kifinomultabban működik, és mivel elég információ áll rendelkezésre, gondosabban ki tudja válogatni az ellenfeleket. Alap szinten matematikai szempontból mostantól egy nagyobb szintű partnerrel játszva sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a matchmaker."

Ezentúl - legalábbis egy ideig - a solo és party MMR helyett Core és Support MMR értékeket kapunk. Ehhez az kellett, hogy a Dota Plusban látható Ranked Roles mechanikát átültessék az alap Matchmakingbe. Mostantól mielőtt Ranked meccset indítanánk, ki kell választanunk milyen pozícióban (role) szeretnénk játszani. Mind az ötre kereshetünk: Carry, Mid, Offlane, Soft Support és Hard Support.

Ez az MMR kísérletezés a Summer Scrub frissítés része, és a szezon végéig mindenképp marad. Továbbá a második részben rengeteg bugot javítanak majd ki, de néhány nagyon fontos, a játékot megkönnyítő funkció is érkezik hamarosan.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!