12 játékos maradt, aki kétszeres The International bajnokká válhat!

12 játékos maradt, aki kétszeres The International bajnokká válhat!

A TI9-et 14-en kezdték meg ilyen reményekkel, a csoportkör után viszont ketten már biztosan nem emelhetik újra magasba az Aegis of Championst.

Alig kezdődött el az év legnagyobb Dota 2 e-sport versenye, a The International 9, már a csoportküzdelmek véget is értek Sanghajban. A legnagyobb kérdés - a Valve játékot érintő bejelentései mellett -, hogy vajon ki emelheti magasba a trófeát és válik 2019-ben az év legjobbjává?

Erre 12 játékosnak maradt esélye a rájátszás előtt.

Clement “Puppey” Ivanov (Natus Vincere, 2011)

A Dota 2-es karrierje rögtön egy vb címmel indult. A legendás Na'Vi csapatkapitánya volt egészen a TI4-ig, utána megalapította a Team Secretet és rögtön egy All-Star együttessel vágott neki az ezt követő időszaknak. Egészen mostanáig mindig elbukott, de ebben az esztendőben talán a legnagyobb esélyesnek őt és társait mondanánk.

Gustav “s4” Magnusson (Alliance 2013)

Ki ne emlékezne a 2013-as világbajnokságon bemutatott millió dolláros Puck ultijára? Mondjuk az, aki nem látta még:

Az Alliance után megjárta a Team Secretet, parádés időszakot töltött az OG-nél, bár az újabb TI győzelem nem jött össze, de talán most az EG-vel működhet a dolog.

Sumail “SumaiL” Hassan (EG 2015)

2015 januárjában szerzett magának nevet az észak-amerikai Elit Ligában. Midesként aztán nagy szerepet vállalt az Evil Geniuses TI5 diadalában. Ezzel ő lett minden idők legfiatalabb vb aranyérmese. S4 mellett a többiekkel a második címére hajtana, de az eddig mutatottaknál ehhez mindenképp több kell majd.

Amer “Miracle-” Al-Barkawi, Ivan “MinD_ContRoL” Ivanov, Maroun “GH” Merhej, Kuro “KuroKy” Salehi Takhasomi (Team Liquid 2017)

Szenzációs teljesítményt nyújtottak a TI7 előtt, és nagyon sokan várták őket a vb dobogó legfelső fokára. Megnyerték a StarLadder, Epicenter és DreamLeague versenyét is. Hozták is a papírformát, a csoportban egyetlen mapot sem vesztettek, bár aztán a felső-ágon kikaptak. Mit sem számított, visszaküzdötték magukat és magasba emelték az Aegist. Most nem ők a legnagyobb favorit és változás is történt a csapatnál, de minden esélyük meg van rá, hogy történelmet írjanak.

Anathan “ana” Pham, Topias “Topson” Taavitsainen, Sébastien “Ceb” Debs, Jesse “JerAx” Vainikka, Johan “N0tail” Sundstein (OG 2018)

És ha már törtenelem, az OG is belevéste magát a Dota 2 nagy könyvébe, nem is akárhogyan. A nyílt selejtezőből indulva egészen a fináléig, ahol hátrányból kapaszkodtak vissza, majd veszett állásból fordították meg az ötödik mérkőzést és nyerték meg minden idők legizgalmasabb döntőjét. Idén is jól indultak, de vajon kitart-e a lendület és képesek lehetnek-e nem csak kétszeres bajnokká válni, de elsőként címet is védeni?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!