Cyberpunk 2077: nincs férfi-nő opció, helyette testtípust és hangot választhatunk

Cyberpunk 2077: nincs férfi-nő opció, helyette testtípust és hangot választhatunk

Reagáltak a kritikákra a fejlesztők, így néz majd ki a Cyberpunk 2077 karakteralkotása. 

"Nem választhatod ki többé a nemed. Egyszerűen nem választhatsz." Ezekkel a mondatokkal kezdte beszámolóját Marthe Jonkers, senior concept artist, amikor arról kérdezték, hogy mit lépett a CD Projekt Red a transzfóbiával kapcsolatos vádakra. Most már nincs visszaút, a Cyberpunk 2077-ben nem lesznek nemek, nem lesz többé férfi-nő opció, hanem teljesen más módon alkothatjuk majd meg a karakterünket, akivel több száz órát eltölthetünk Night Cityben.

Amikor új karaktert szeretnénk generálni, akkor választanunk kell "body type", azaz testtípusból. Ez a lehetőség, ami maszkulin, vagy feminin jellegzetességekkel ruházza fel külsőleg a karakterünket. Két beszédhangból is választhatunk, amik szintén a szabadságot adják a játékosok kezébe. Az egyik hang férfias, a másik nőies lesz, így férfias testhez választhatunk nőies hangot és vice versa. A fejlesztők nem titkolt szándéka az volt ezzel a húzással, hogy sosem látott szabadság kerüljön a játékosok kezébe már az első pillanatoktól. Egyedileg megalkotott karakterekkel, sajátos stílusban fedezhetjük majd fel a világot, amit létrehoztak a mi szórakoztatásunkra. 

Jonkers hozzátette, hogy a CD Projekt Red csapata is "nagyon nemzetközi és nagyon változatos", ezért tudják, hogy milyen, amikor rengeteg oldalról kapnak visszajelzéseket és mindnek igyekeznek megfelelni. Most és a jövőben is azon dolgozik a csapat, hogy olyan játékot tegyenek le az asztalra, amivel mindenki komfortosan játszhat. Természetesen mindig lesznek kritikus hangok, de ezek számát igyekeznek a fentihez hasonló döntésekkel csökkenteni. Végül hozzátette, hogy általában egy classt és egy személyt irányítasz végig a játék során, de a Cyberpunkban mindent kombinálhatunk majd. Egyelőre részleteket nem akart elárulni ezzel a kijelentésével kapcsolatban, de az biztos, hogy újra sikerült felcsigáznia a rajongókat.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!