Erősen felújított DPC szezon kezdődik hamarosan, íme minden tudnivaló!

Erősen felújított DPC szezon kezdődik hamarosan, íme minden tudnivaló!

Több helyen módosították a szabályzatot és az időpontokkal meg az egyszerűsítésekkel igyekeztek kedvezni a többi szervezőgárdának és a csapatoknak is.

A Valve nem csak saját szakállára szervezte meg a 2019/20-as Dota Pro Circuit szezonját, hiszen meghallgatta a közösséget és az illetékeseket, hogy mivel lehetne könnyíteni és izgalmasabbá tenni a versenyeket. Az egyik legnagyobb módosítás a pontok kiosztásában található, hiszen minden résztvevő részesül belőle, sőt még a selejtezőkben indulóknak is jut. A másik a pénzek kiosztásánál keresendő, ugyanis a Major és Minor győztesek kevesebbet tehetnek zsebre, viszont a fennmaradó összeget a többieknek osztják szét, így minden csapatnak jobban megéri majd a kijutásért küzdeni. A regisztrációs határidőt szeptember 28-ai nappal határozták meg, de ezen kívül sok minden frissült és az új lebonyolítási rendszerről is olvashattok az alábbi kérdezz-felelekben:

Miként szereznek pontot a csapatok?

Minden Majorön (16) és Minoron (8) szereplő csapat pontot kap, sőt még a régiós kvalifikációban résztvevők is.

Mennyi pontot ér a Major és Minor?

Ebben a szezonban a Majorön 15 ezer, míg a Minoron 660 pontot osztanak szét. Ezen kívül a régiós kvalifikációban induló együttesek is részesülnek némi pontban.

A szerzett pontok határozzák meg a régiós selejtezők meghívottjait?

Igen, egészen addig, amíg egy csapatnak van aktív rostere.

Lehet sub (csere) játékosa egy csapatnak?

Igen, a selejtezők alatt a regisztrált játékosokból (5) legalább 4-nek játszania kell (ekkor nincs büntetés). Ha ezek után cserével érkeznek a LAN-ra, akkor kapott pontjaik 40%-át elveszik tőlük arról a tornáról.

Eltávolíthat egy csapat egy játékost a selejtező után?

Igen, viszont, ha egy olyan együttes válik meg egy játékosától, amelyik már biztosította a helyét egy Minor vagy Major tornán, az aktuális versenyen gyűjtött pontjaiból 20%-ot levonnak.

Meddig alakíthatja egy csapat a felállását?

Az utolsó Minor időpontjáig van lehetőségük. Onnantól kezdve viszont már nem változhat a roster, viszont abban az esetben, ha 5-nél kevesebb játékossal rendelkeznek, akkor az utolsó Major utáni napig még leigazolhatnak valakit.

Kik kapnak meghívót a The International regionális selejtezőjére?

A DPC 8 legtöbb pontott gyűjtött csapata azok közül, akik nem kaptak meghívót a The International fő eseményére, és teljes gárdával rendelkeznek.

Mi a lebonyolítási rendszere egy Major tornának?

Első szakasz: 4 db csoport, és 4 db Bo3 GSL formában csoportonként. A Top 2 felső-ágon, míg a 3-4. alsó-ágon folytatja.

Második szakasz: 16 csapat dupla ágrajzon küzd tovább. Az alsó-ág első köre BO1, a nagydöntő BO5, minden más meccs BO3.

A selejtezők időpontja:

  1. Oct 5-Oct 10
  2. Dec 1-Dec 6
  3. Feb 9-Feb 14
  4. Mar 29-Apr 3
  5. May 17-May 22

Mi lesz a menete a Minor és Major selejtezőknek?

Első szakasz (2 nap): 2 db csoport, és 2 db Bo2 GSL formában csoportonként. Nyolc csapatot a DPC pontok alapján hívnak meg, és régiónként két nyílt selejtezős együttes juthat be. Ha nincs elég résztvevő, a Valve dönt a továbbiakról. A kvartettből a legjobb 2 csapat jut be a második szakaszba. A legjobb harmadikok a harmadik szakaszban folytathatják. Ha a Majorre egy régióból 3 csapat juthat ki, akkor a legjobb negyedikek is megküzdenek egymással, és a győztes a harmadik szakaszban folytatja. A kiesők 10 DPC pontot kapnak.

Második szakasz: A négy együttes dupla ágrajzon folytatja. A top 2-3 kijut a Majorre. Ha egy régióból 3 csapat juthat tovább a Majorre, akkor a két elődöntős megküzd a spotért, a győztes kvalifikálja magát, a vesztes pedig a harmadik szakaszban folytatja. Egyéb esetben a két vesztes a harmadik szakaszban küzdhet tovább.

Harmadik szakasz: Négy csapat dupla ágrajzon zárja a selejtezőt. A top 1/2 kvalifikálja magát a Minorre, a többiek 20 DPC pontot kapnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!