Elfogták a WoW Classic és Overwatch szervereket támadó hackert!

Elfogták a WoW Classic és Overwatch szervereket támadó hackert!

A Blizzard több bűnüldöző szervezettel is kapcsolatba lépett az elkövető lekapcsolása érdekében. 

Néhány héttel ezelőtt panaszok áradata mosta el a Blizzard ügyfélszolgálatait és fórumait, ugyanis számtalan WoW Classic és Overwatch játékos tapasztalt bejelentkezési problémákat a szerverekhez való csatlakozáskor. Nem sokkal később a Blizz Support a hivatalos Twitterjükön tette közzé, hogy DDoS támadást hajtottak végre a cég ellen.

Másnap a stúdiót újabb támadás érte, ami ráadásul hatással volt az Overwatch League rájátszásának közvetítésére és lebonyolítására is. A körülmények miatt a Blizzard a standard helyreállítási munkálatok mellett felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy kézre keríthessék az elkövetőt. Szerencsére ezt követően sikeresen azonosították a támadót és Kaivax Community Manager tegnapi fórumposztjából az is kiderült, hogy le is tartóztatták. 

"Helló mindenki,

Szeretnénk egyszer s mindenkorra tisztázni a témát és remélhetőleg végérvényesen lezárni. Számunkra mindennél fontosabb, hogy megoldjuk az esetleges problémákat, amik a felhasználók játékélményét korlátoznák. Éppen ezért nem sokkal az után, hogy a szervereinket DDoS támadás érte, a Blizzard Security Team felvette a kapcsolatot a helyi és nemzetközi bűnüldözési szervezetekkel a forrás megtalálása érdekében. Néhány nappal később a hatóságok sikeresen azonosították az elkövetőt és előzetes letartóztatásba helyezték. 

Nagyra becsüljük a türelmeteket és a megértéseteket."

Sajnos az utóbbi években egyre több hasonló támadás éri a stúdiókat, szerencsére azonban a hatóságok egyre nagyobb támogatást nyújtanak az elkövetők kézre kerítése érdekében. Dél-Koreában például különösen élen jár a kiberbűnözés elleni harcban, tavaly például börtönbüntetésre és közel 20 ezer dolláros bírságra ítéltek egy fiatal férfit, csalások gyártása miatt, de már kezdeményeztek egy olyan törvénymódosítást is, ami a boosterek ellen lépne fel hatósági szinten. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!